Beretning 2021: Sammen gør vi en verden til forskel

Som faglig organisation for flere end 132.000 ledere kæmper vi for, at de der går forrest, har modet, kompetencerne og ikke mindst trygheden til at lede ansvarligt og bæredygtigt. Men at sætte en så ambitiøs retning forpligter. Derfor afrapporterer vi også på vores egen bæredygtighed i beretningen for 2021.

Ledernes beretning 2021

Verden har brug for gode ledere. Ledere, der kan se muligheder i udfordringerne og bidrage til at lede verden i en mere bæredygtig retning. Vores vision er at gå foran dem, der går forrest. Og det forpligter. Så her hos Lederne skal vi selvfølgelig også selv optræde ansvarligt og bæredygtigt. Derfor har vi i vores årsberetning for 2021 valgt at inkludere miljømæssige-, sociale- og ledelsesforhold. Vi følger World Economic Forums ramme, som er i overensstemmelse med FN’s verdensmål og Global Compacts 10 principper for ansvarlig virksomhedsførelse.

Læs mere om bæredygtighed i Lederne

Ledernes beretning 2021

Nøgletal og resultater
Der er meget at være stolte af i vores resultater for 2021. Økonomisk og juridisk tryghed er fundamentet for alt det, vi tilbyder vores medlemmer. Sidste år modtog vi næsten 200.000 opkald i vores callcenter. Og vi hjalp vores medlemmer med knap 25.000 ansættelsesretlige sager. Vi lover at hjælpe vores medlemmer indenfor 24 timer – og langt de fleste gange gjorde vi det inden for 17 timer. Derudover kan vi glæde os over en medlemstilfredshed på 94% og med en Net Promoter Score, der ramte 64, svarede endnu flere medlemmer, at de vil anbefale Lederne til andre.

Ser man på vores private forsikringer, peger også her meget i den rigtige retning. Vores lønforsikring rundede 25.000 betalende medlemmer – en forsikringsordning, som forbrugerrådet Tænk kårede som ’Bedst i test.’

Ledelse som fag
Lederne er en organisation i vækst. Sidste år bød vi velkommen til næsten 10.000 nye medlemmer af Lederne – og vores Kompetencecenter endte med et rekordstort overskud. Ledelse er et fag, der har stor betydning for det samfund, vi lever i. Derfor er vi glade for, at så mange ønsker at dygtiggøre sig indenfor ledelse. Både gennem kurser og uddannelser, men også på Lederstof.dk, vores medie om livet med ledelse, som i 2021 blev kåret som årets digitale fagmedie.

Ekstra fokus på miljøet
I 2021 satte vi ekstra fokus på miljøet hos Lederne. Både det miljø, vi arbejder i og det, vi trækker vejret i.

Vi udviklede et etisk kodeks for den adfærd og opførsel, vi forventer af vores ansatte – både internt og udadtil i relation til medlemmer og vores mange samarbejdspartnere. Og så har direktionen vedtaget en code of conduct med de forventninger og krav, vi har til samarbejdspartnere i forhold til deres forretningsmæssige adfærd og ansvar for deres omgivelser.

Og når det gælder det miljø, vi trækker vejret i, kan vi med stolthed sige, at vi allerede har reduceret vores CO2-aftryk med 56 pct. i forhold til 2018 og dermed er godt på vej til at nå vores mål om en reducering på min. 70 pct. i 2025.

Ligestilling
Kønsdiversitet har været en mærkesag for Lederne i mange år – og vi er derfor stolte af, at vi har en ligelig fordeling af mænd og kvinder i vores hovedbestyrelse, direktion og ledergruppe. Faktisk lever vi allerede i dag op til Danmarks mål om mindst 40 procent kvinder på ledelsesgangene i 2030. 

Læs mere om vores arbejde med ESG-rapportering

Sammen gør vi en verden til forskel

I vores beretning for 2021 rapporterer vi både på vores kerneydelser og vores miljømæssige-, sociale og ledelsesforhold. Du kan læse meget mere om vores tiltag, resultater og bæredygtighedsrapporteringen i selve beretningen.

Generalforsamling: Lederne står godt rustet til konkurrencen om nye medlemmer

Ledernes forperson, Svend Askær, valgte et historisk perspektiv på den aktuelle krise, da han aflagde beretning på årets generalforsamling. Han kiggede også fremad og varslede en endnu hårdere kamp for at tiltrække medlemmer de kommende år. Som forperson for Lederne vælges man for to år ad gangen. Svend Askær var ikke på valg i år. Til gengæld var der valg til posten som næstforperson. Her blev Pernille Simonsen genvalgt.
Sådan får du en mere divers rekruttering

Bæredygtighed i Lederne

Som faglig organisation for flere end 132.000 danske ledere har vi et særligt ansvar for at vise vejen til de bæredygtige forandringer, som verden har brug for. Her kan du læse meget mere om Ledernes egne miljømæssige-, sociale- og ledelsesforhold.
Ledernes model for bæredygtig ledelse sætter rammen for, hvad bæredygtig ledelse er, og hvordan du udøver det.

Sammen gør vi en verden til forskel

Gennem stærke partnerskaber og en ny model for bæredygtig ledelse arbejder Lederne for at skabe de bedste betingelser for landets ledere, så de er klædt godt på til den bæredygtige omstilling.

Ledernes beretning 2021

Årsberetninger

Vil du vide mere om Ledernes arbejde gennem årene? Her kan du se alle Ledernes årsberetninger siden 2011. Alle årsberetninger har et kort resumé, og du kan downloade både den nyeste version og ældre årsberetninger som pdf.