Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit Lederne

Ledelsens Dag

Interviews med udvalgte oplægsholdere fra Ledelsens Dag 2017

Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk

"Vi skal som ledere kunne udfolde det menneskelige potentiale meget mere i en verden, hvor robotteknologi kan overtage mange jobs, så skal vi skabe nye kreative muligheder for mennesker at udfolde sig i. Det er en ledelsesopgave frem for alt. Den store forskel i en digital verden er, at tingene udvikler sig meget hurtigere. Og at spillereglerne ikke nødvendigvis er fastsatte. Der er brug for et lederskab, som tillader eksperimenter".

Marianne Dahl Steensen, direktør i Microsoft Danmark og Island

”I og med næsten alle virksomheder har digitalisering som en højstrategisk prioritet, så er det selvfølgelig en udfordring, at man ikke har kompetencer til at løse den strategiske opgave, man har. Det er svært at bevæge sig ud fra et PowerPoint niveau, hvis man ikke har de kompetencer, der skal til for at omsætte det." Kompetencer er en af tre udfordringer, Marianne Dahl peger på som de vigtigste for danske virksomheder. Hør de sidste to i interviewet.  

Peter Lund Madsen, hjerneforsker og entertainer

"I gamle dage var der masser af situationer i dagligdagen, hvor man sad og kedede sig. Når du kørte i tog var der ikke noget at lave – man kedede sig. Når man keder sig, så laver hjernen det den har lyst til. Og det tager noget tid at komme ned på det stadie, hvor hjernen laver det, den har lyst til. Så det at kede sig er enormt vigtigt. Og det gør vi ikke mere. For det behøver vi ikke mere".

Simon Haldrup, Global Head of Business Development, Wealth Management at Danske Bank

"God ledelse i den digitale verden, eller i den radikale innovationsverden, handler dels om at kunne slippe noget af kontrollen. De fleste organisationer de er sat op til styring og kontrol og forudseenhed. Hvis vi vil innovere, så handler det om at kunne håndtere at styre usikkerhed. Og det kræver simpelthen et andet ledelsesmantra".

Se portrættet af Årets Leder 2017: Niels Buus, CEO i GOMSpace