Bæredygtighed i Lederne

Som faglig organisation for flere end 132.000 danske ledere har vi et særligt ansvar for at vise vejen til de bæredygtige forandringer, som verden har brug for. På disse sider kan du læse mere om Ledernes egne miljømæssige-, sociale- og ledelsesforhold.

Hos Lederne vil vi skabe de bedste betingelser for bæredygtig ledelse i dansk erhvervsliv og gøre ledere i stand til at tage et større ansvar for verden omkring dem.

Som faglig organisation for flere end 132.000 ledere kæmper vi for, at de, der går forrest, har modet, kompetencerne og ikke mindst trygheden til at lede bæredygtigt. Til gavn for både virksomhed, samfund og mennesker.

Men at sætte så ambitiøs en retning forpligter.  Så her hos Lederne skal vi selvfølgelig også selv optræde ansvarligt og bæredygtigt. 

Vi følger World Economic Forums ramme for vores rapportering på bæredygtighed, som er opdelt efter ledelse, mennesker, klima og samfundsansvar, og som er i overensstemmelse med FN’s verdensmål og Global Compacts 10 principper for ansvarlig virksomhedsførelse.

Rammen er udviklet i tæt samarbejde med en lang række eksperter, virksomheder og organisationer for at hjælpe virksomheder med at kunne rapportere om bæredygtighedsinitiativer og indsatser sammenligneligt og konsekvent.

Du kan læse mere om WEF-rammen her

Ledelse principles of governance

Vi er Danmarks største faglige fællesskab for ledere, og det forpligter. I vores 2025-strategi er bæredygtig ledelse vores overlægger for alt, hvad vi foretager os. Læs mere om, hvordan vi arbejder med vores egne ESG-nøgletal, FN’s verdensmål, og hvordan vi sikrer, at vi er en etisk drevet organisation.

Ledernes beretning 2021
Ligestilling, trivsel, inklusion og kampen mod stress og sexchikane er nogle af de nøgleord, der træder frem, når vi kigger på Ledernes egne sociale forhold. Her på siden kan du læse mere om vores tiltag for at skabe en divers og sund arbejdsplads.
Ledernes beretning 2021
Hos Lederne ønsker vi at tage et bæredygtigt ansvar for det samfund, vi er en del af. Her kan du læse mere om, hvordan vi blandt andet arbejder på at reducere vores eget CO2-aftryk og arbejder på at gøre det grønne valg til det naturlige valg for ledere i Danmark.
Ledernes beretning 2021

Gennem Ledernes kerneydelser arbejder vi for at skabe de bedste betingelser for landets ledere, så de er godt klædt på til ledelsesopgaven og bæredygtig ledelse. Her kan du læse om, hvordan vi arbejder med at sætte et positivt aftryk på samfundet.

Ledernes beretning 2021

Vil du vide mere om Ledernes arbejde med bæredygtighed?

I vores beretning for 2021 rapporterer vi både på vores kerneydelser og vores miljømæssige-, sociale og ledelsesforhold. Du kan læse meget mere om vores tiltag, resultater og bæredygtigheds-rapporteringen i selve beretningen.
Ledernes model for bæredygtig ledelse sætter rammen for, hvad bæredygtig ledelse er, og hvordan du udøver det.

Bæredygtig ledelse

Gennem stærke partnerskaber og en ny model for bæredygtig ledelse arbejder Lederne for at skabe de bedste betingelser for landets ledere, så de er klædt godt på til den bæredygtige omstilling.

Stine Johansen

Vil du inspireres?

Læs mere om, hvordan andre ledere bedriver bæredygtig ledelse på Ledernes digitale medie Lederstof.dk. Vi klæder dig på med ny viden, konkrete værktøjer og perspektiver fra andre ledere på alle niveauer.