Mit Lederne

Debat

Konkrete mål skal nedbringe sygefravær

04. januar 2019

LÆSERBREV AF CHEFKONSULENT HENRIK CASPER I BERLINGSKE

Sygefraværet i den offentlige sektor er alt for højt. Det viste Berlingskes forsidehistorie den 2. januar tydeligt, og derfor er det vigtigt, at regeringen nu kommer med konkrete initiativer til at nedbringe sygefraværet. Et højt sygefravær betyder jo, at vi har færre hænder på arbejdsmarkedet, og det har vi slet ikke råd til i en tid, hvor vi mangler arbejdskraft på en lang række områder – også i den offentlige sektor.

Som fagorganisation for lederne glæder vi os ikke mindst over, at regeringen vil sikre lederne bedre overblik over sygefraværet på de enkelte arbejdspladser. Lederne spiller en vigtig rolle i at nedbringe sygefraværet, men den nærmeste leder kan ikke klare det alene. Der skal være fokus på sygefraværet i hele organisationen, og kommunalbestyrelser, regionsråd og ministre skal sætte retningen.

Derfor er det et meget afgørende punkt i regeringens udspil, at den vil lave fælles mål med KL og Danske Regioner om, at sygefraværet i det offentlige skal falde år for år frem mod 2022. Vi kan se, at de kommuner, som har haft mest succes med at nedbringe sygefraværet, næsten alle arbejder med konkrete måltal. Og den vej bør alle kommuner, regioner og staten gå.

Kontaktoplysninger

Henrik Casper
Chefkonsulent, Lederne
Tlf.: 3283 3691
E-mail: hca@lho.dk

 

Søren Kudahl
Pressechef, Lederne
Tlf.: 2338 4211
E-mail: sku@lho.dk