Hvordan arbejder man med bæredygtig ledelse i praksis?

Lederne og DTU har udviklet en masteruddannelse i bæredygtig ledelse, for der er brug for ledere, der kan skabe bæredygtige forandringer i virksomhederne.

28. marts 2023

Kvinder der smiler med kolleger
Bæredygtighed er på toppen af agendaen rundt om i de danske virksomheder. Det understreger en undersøgelse blandt Ledernes medlemmer, der viser, at 63 procent har bæredygtighed som en høj eller meget høj prioriteret. Men at operere i en virksomhed og et samfund, der bevæger sig ned ad en bæredygtig vej, stiller nye krav til ens kompetencer som leder. For hvordan omstiller man sin virksomhed, så medarbejderne forstår retningen og følger med?

En uddannelse for ledere i alle brancher

Bæredygtighedsagendaen kalder på nye og konkrete ledelsesværktøjer, derfor har Lederne og DTU udviklet masteruddannelsen Master in Sustainable Leadership. Uddannelsen tilbyder det bedste fra to verdener; ledelse og STEM-fagene (Science, Technology, Engineering og Mathematics) – og så henvender masteren sig til hele erhvervslivet.
”Uddannelsen er for ledere i alle brancher, som er klar på at tage deres virksomhed på en bæredygtig rejse. Vi bygger bro mellem praktiske udfordringer og teoretisk indhold og hjælper de studerende med at forstå det komplekse i bæredygtighed,” siger Salla Laasonen, der er Academic Director for uddannelsen på DTU.

Salla Laasonen har arbejdet med bæredygtighed i lande som Holland, Finland og USA og har stor erfaring fra undervisningsmiljøer fra hele verden.
Salla DTU Master

Konkrete ledelsesværktøjer

Undervisningen på masteruddannelse har særligt fokus på, hvordan du som leder kan gribe bæredygtig ledelse an i praksis. Og netop de konkrete ledelsesværktøjer er et vigtigt element, der gør uddannelsen helt unik, understreger Salla Laasonen.

”I stedet for at invitere travle ledere til at lytte til tunge teorier, så inviteres de til at arbejde med de bæredygtige problematikker, de som ledere står overfor lige nu og her. På masteren følger vi de studerende, mens de implementerer de bæredygtige tiltag i deres virksomheder – og i fællesskab arbejder og tilpasser vi tiltagene løbende.”

Første hold ledere startede på masteren i 2022 og uddannelsens konkrete tilgang til bæredygtig ledelse har stor succes.

”Feedbacken fra de nuværende studerende er overvældende god! At vi tager udgangspunkt i deres ledelsesproblematikker og arbejder med bæredygtighedsinitiativer, de kan bruge direkte i deres virksomhed, har uden tvivl stor værdi,” siger Salla Laasonen.

Interessen for masteren i bæredygtig ledelse er stor, og det giver god mening, understreger Salla Laasonen. For i dag er samfundsansvar en del af virksomheders kerne. Og både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere ønsker at forstå, hvordan virksomheder bidrager til at gøre verden bedre og mere bæredygtig.

Master in Sustainable Leadership

Du kan søge om optagelse på masteren allerede nu. Undervisningen starter i august 2023 og strækker sig over 2 år.