På høje tid at genåbne aktiveringsindsatsen

Nedlukningen af aktiveringsindsatsen har haft store konsekvenser for især antallet af langtidsledige. Derfor er det på høje tid, at indsatsen nu genåbnes. Spørgsmålet er bare, hvornår vi igen er på niveau med før krisen? 

08. april 2021

- Af Kim Møller Laursen, analysechef i Lederne. Bragt på A4arbejdsliv.dk den 8. april 2021.  

Fra den 15. april kan ledige igen komme i virksomhedspraktik eller blive ansat i et løntilskudsjob. Det har de ikke kunnet i det meste af et år, med mindre det er foregået digitalt.

Desværre har nedlukningen af aktiveringsindsatsen haft store konsekvenser, især for antallet af forsikrede langtidsledige, der er fordoblet. I februar 2020 var der knap 14.500 langtidsledige dagpengemodtagere mod knap 30.000 i februar i år. Noget den stigningen skyldes, at forbrug af dagpengeperioden har været sat i bero, men det gør ikke problemet mindre.

Derfor er det på høje tid, at vejen mellem de ledige og virksomhederne nu bliver genåbnet.

Spørgsmålet er bare, hvor længe der skal gå, før vi igen kommer ned på niveauet fra før krisen. Vi ved desværre af erfaring, at vejen tilbage til arbejdsmarkedet kan være lang og sej, når man først er trådt ind i køen af langtidsledige. Et af de mest farbare veje til et job går via virksomhedspraktik eller løntilskudsjob.

Derfor kan vi kun håbe på, at de mange tusinde, som er blevet fanget i langtidsledighed under nedlukningen, får en ny chance nu, hvor både beskæftigelsesindsatsen og resten af samfundet åbner igen. 


Kontaktoplysninger

Morten_Bonde_Pedersen_mini_1

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk

Kim_Møller_Laursen_mini_portræt
Kim Møller Laursen
Analysechef
Telefon: 2428 2466
E-mail: kml@lederne.dk