Krisen har fået os til at tænke i nyskabelse

Selvom coronakrisen har været – og på mange måder stadig er – ubehagelig og har krævet en masse ofre, så har den også givet os værdifulde erfaringer, som vi skal tage med os videre i vores fremtidige arbejdsliv.

29. juli 2020

oekonomi

Af Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør i Ledernes Hovedorganisation. Bragt i Børsen den 29. juli 2020.

Rundt omkring i dansk erhvervsliv er det omtrent hver anden leder, der har oplevet, at krisen har gjort medarbejderne mere innovative og nytænkende. Det viser en undersøgelse, som Lederne har gennemført blandt flere end 1000 ledere.

Det er både yderst positivt, mens også afgørende vigtigt, at lederne - trods alt - oplever, at der også kommer noget positivt ud af krisen. For vi ved, at netop innovation og nytænkning er afgørende for, at der kan skabes vækst og nye muligheder, som kan bidrage til, at både virksomheder og dansk økonomi kommer godt ud af krisen.

Det er der i den grad brug for, når vi lige nu kigger ind i en fremtid, hvor vi hurtigt skal have gang i hjulene igen, hvis Danmark ikke skal lide et alvorligt og mere permanent knæk i økonomien og velfærden.

Vi skal ikke blot holde hjulene i gang under og efter corona – vi skal opfinde helt nye og bæredygtige hjul

Bodil Nordestgaard Ismiris, administrerende direktør i Ledernes Hovedorganisation

Derfor er der også glædeligt, at hver tredje leder samtidig oplever, at vidensdelingen blandt medarbejderne er steget under krisen. For det handler om at spille hinanden gode og udnytte den viden og de ressourcer, der allerede eksisterer, bedst muligt. På den måde skaber vi en stærkere forretning, hvor fokus er på nye indsigter og smartere måder at gøre tingene på.

Der er behov for, at virksomhederne tænker i langtidssikrende løsninger og bruger krisen til at identificere nye potentialer og tænke i nyskabelse, særligt i forbindelse med den bæredygtige omstilling.

For vi skal innovere os ud af krisen og ind i en tid efter corona. Og vi skal ikke blot holde hjulene i gang under og efter corona – vi skal opfinde helt nye og bæredygtige hjul.

Kontaktoplysninger

dib
Diana Bergenser
Presse- og analysekonsulent
Mobil: 2399 4962
E-mail: dib@lho.dk
some_bodil3
Bodil Nordestgaard Ismiris
Administrerende direktør
Mobil: 2363 2941
E-mail: bni@lederne.dk