Ikke megen ledelse fra Pia Olsen Dyhr

KL-formand Jacob Bundsgaard har helt ret i, at en langvarig corona-krise kan gå hårdt ud over grundlaget for den offentlige velfærd. Og SF-formanden er helt galt på den, når hun benægter det og blot vil beskatte banker og tech-virksomheder hårdere.

Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation, bragt i Jyllands-Posten den 5. marts 2020.

04. april 2020

Pia Olsen Dyhr såede i sidste uge tvivl om Jacob Bundsgaards rolle som repræsentant for kommunerne. Omvendt fremlægger Olsen Dyhr synspunkter, som er helt uegnede til at lede Danmark gennem corona-krisens økonomiske følgevirkninger.

Vi har brug for en politisk ledelse, som vil stimulere fornyet vækst i beskæftigelsen og i erhvervsvirksomhederne.

Henrik Bach Mortensen, direktør i Lederne

Jacob Bundsgaard har smertelig ret i sin konstatering af, at det bliver vanskeligt at bringe velfærdssamfundet uskadt gennem krisen, hvis den bliver dyb og langvarig. Selvfølgelig får det alvorlige konsekvenser for social velfærd, hvis finansieringsmulighederne gennem skatter og afgifter til det offentlige falder. Det er så selvindlysende, at det svarer til at benægte tyngdekraftens eksistens, hvis man hævder andet.

LÆS OGSÅ: Lønkompensation bør matche arbejdsmarkedet bedre

Efter finanskrisen, hvor der skete et fald i beskæftigelsen, var konsekvensen jo, at der måtte gennemføres markante opstramninger i de offentlige udgifter og gennemføres markante økonomiske reformer, blandt andet med begrænsninger i efterlønnen. Politiske indgreb, som Pia Olsen Dyhr pudsigt nok tilsluttede sig med fynd og klem som erhvervsminister.

På samme måde, som der har været behov for handlekraft for at lukke Danmark midlertidigt ned efter corona-angrebet, bliver der behov for politisk ledelse, når vi skal have gang i samfundsøkonomien igen. Og vi har ikke brug for skattestigninger og klapjagt på banker og techvirksomheder, som Olsen Dyhr lægger op til. Vi har tværtimod brug for en politisk ledelse, som vil stimulere fornyet vækst i beskæftigelsen og i erhvervsvirksomhederne. Og til det skal vi både bruge finansiering fra bankerne og øget digitalisering gennem forskning og udvikling i techvirksomhederne.

Kontaktoplysninger

sku
Søren Kudahl
Pressechef
Mobil: 2338 4211
E-mail: sku@lho.dk

hbm
Henrik Bach Mortensen

Direktør
Mobil: 2491 9957
E-mail: hmo@lho.dk