Hvor længe skal gravide selvstændige vente?

Gravide selvstændige mangler vished om, hvornår de kan få barselsdagpenge. Og det kan kun gå for langsomt, for mange er allerede på randen af konkurs.  

03. marts 2021

-Af Niklas Praefke, cheføkonom i Lederne. Bragt i Ekstra Bladet den 3. marts. 

Ekstra Bladet skrev i weekenden om tre frisører, der er på vej på barsel men ikke kan få barselsdagpenge. Ifølge reglerne har man nemlig ikke ret til barselsdagpenge, når man ikke har arbejdet den seneste måned, før man går på barselsorlov. Og det er mere end svært at arbejde, når man er tvangslukket. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har været hurtigt ude og love en løsning. Det skal han bestemt have ros for. Men vi mangler at få at vide, hvornår de gravide selvstændige kan regne med den hjælpende hånd. 

I forvejen har mange af landets selvstændige været nødt til at låne for at kunne betale moms 1. marts, selvom Folketinget er på vej med en løsning i form af lån fra det offentlige. Træghed i de offentlige it-systemer har nemlig forsinket lånene, så mange selvstændige selv må finde en løsning, indtil de offentlige kroner er på kontoen. 

Vi håber, det kommer til at gå hurtigere for selvstændige, der skal på barsel. Mange er allerede på randen af konkurs og kan ikke vente uger og måneder på den lovede støtte.

 

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk