Danmark skal holde sig i det digitale førerfelt

Danske ledere bør skrue op for de digitale investeringer, så de kan være med til at udvikle nye bæredygtige forretningsområder på internationalt plan.

Af Niklas Praefke, cheføkonom i Lederne. Bragt i Jyllands-Posten den 27. januar 2020.

27. januar 2020

Danske virksomheder skal investere målrettet i ny teknologi, hvis de vil klare sig i en fremtid, hvor den digitale konkurrence bliver hårdere.

Derfor er det kærkomment, når 6 af 10 erhvervsledere siger, at de vil øge investeringerne i digitalisering i 2020, mens kun 1 pct. venter et fald. Tallene fremgår af en ny, omfattende undersøgelse blandt 10.652 medlemmer af Lederne.

De kommende år vil byde på gode muligheder for at udvikle nye bæredygtige forretningsområder baseret på digital teknologi

Niklas Praefke, cheføkonom i Lederne

Hvis ikke danske ledere sørger for at investere i digitalisering og anden ny teknologi, risikerer Danmark let at blive udmanøvreret af økonomiske supermagter som Kina og USA. Førstnævnte har et erklæret mål om at blive verdens førende inden for bl. a. kunstig intelligens og robotteknologi inden 2025. USA vil næppe sidde på hænderne, eller rettere pengekassen, imens.

LÆS OGSÅ: Et nyt årti kalder på økonomisk plan

Det globale digitaliseringskapløb vil sætte danske virksomheder under pres. Derfor er det rettidig omhu, at danske ledere nu skruer op for de digitale investeringer. De kommende år vil byde på gode muligheder for at udvikle nye bæredygtige forretningsområder baseret på digital teknologi. Selv om virksomhederne herhjemme er godt med på mange områder, når det gælder digitalisering, er der områder, der halter. Det gælder blandt andet virksomhedernes brug af big data. Derfor skal danske erhvervsledere blive ved med at se fremad og sikre sig en plads i førerfeltet i det globale digitaliseringskapløb.

Gerne hjulpet på vej af politiske tiltag, som gør det lettere og billigere for virksomhederne at investere i digitalisering.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk