Rekrutteringsproces

I Lederne ønsker vi at skabe tryghed. Både for vores medlemmer og hinanden, men også for vores ansøgere. Vi lægger vægt på høj etik og fortrolighed i rekrutteringsprocessen, og at du som kandidat oplever at blive behandlet professionelt og med respekt.


Vi fokuserer på mangfoldighed og inklusion i rekrutteringsprocessen, og vores kompetente HR-afdeling støtter vores ledere i rekrutteringen af et mangfoldigt team af kollegaer, som vil drive væksten af deres afdeling.


Vores rekrutteringsproces er grundig og struktureret – men samtidig enkel. Du kan forvente følgende trin, hvis du søger et job hos os:

Trin 1 – søg et job

Hvis du finder én af vores åbne stillinger interessant, så ansøg med det samme. Du kan søge ledige stillinger via vores rekrutteringssystem, hvor du bliver bedt om at uploade relevante dokumenter.  I din ansøgning er vi interesserede i at få en fornemmelse af din motivation for stillingen, hvem du er, og hvad der gør dig unik. Vi passer naturligvis godt på dine dokumenter i henhold til GDPR og sletter dine oplysninger efter 6 måneder.

Har vi ikke den åbne stilling, du drømmer om, er du altid velkommen til at søge uopfordret.

Det gør du ved at oprette en profil her

Rekrutteringsprocessen Step 1 | Karriere i Lederne

Trin 2 – screening

Vores ansættelsesudvalg vil typisk bestå af den rekrutterende leder samt 1-2 kollegaer fra teamet. De vurderer hver især de indkomne ansøgninger.

 

Screeningskriterierne, som du vil blive vurderet på, afhænger af det konkrete job og vil stemme overens med kriterierne i stillingsopslaget. Alle ansøgninger bliver vurderet, inden der udvælges de kandidater, der går videre til personlige samtaler.

 

 


Rekrutteringsprocessen  Step 2 | Karriere i Lederne

Trin 3 – første samtale

Vi inviterer de udvalgte kandidater til en personlig samtale, hvor det typisk er nærmeste leder og en kollega fra afdelingen, som deltager. Denne samtale varer typisk en time. Samtalen er altid en dialog, hvor begge parter skal lære om hinanden.

Vi er naturligvis nysgerrig efter at høre om din motivation for jobbet, kompetencer og erfaringer. Vi vil omvendt også gerne give dig det mest ærlige og reelle billede af jobbet og Lederne som arbejdsplads. På den måde vil det også blive tydeligt for dig, om Lederne er det rigtige sted for dig at arbejde og udvikle dig.

Rekrutteringsprocessen Step 3 | Karriere i Lederne

Trin 4 – anden samtale

På baggrund af første samtale inviterer vi typisk 2-3 kandidater til endnu en samtale, der går mere i dybden. Vi opfordrer dig til at stille alle de spørgsmål, du måtte have, så du får den bedst mulige forståelse af, hvad jobbet går ud på. 

Ved rekruttering til faste fuldtidsstillinger anvender vi en talentprofil Testen - Talents-Unlimited samt en kognitiv analyse People Test Logic - People Test Systems. De er udgangspunktet for vores dialog og giver os et mere nuanceret billede af dig. Du får feedback på dine analyser af en certificeret HR-medarbejder.

Til nogle stillinger benytter vi en case. Her bliver du enten bedt om at forberede noget på forhånd, eller også præsentere vi dig for casen på mødet. Du vil naturligvis altid blive informeret, så du ved, hvad du kan forvente.

Rekrutteringsprocessen Step 4 | Karriere i Lederne

Trin 5 – jobtilbud  

Det sidste trin i rekrutteringsprocessen er indhentning af referencer. Vi sikrer os altid dit samtykke, inden vi kontakter referencer. Hvis du er den helt rette til stillingen, vil du blive kontaktet af lederen med en præsentation af det endelige jobtilbud, vilkår og betingelser.

Det er ikke kun os, der skal træffe en beslutning om et fremtidigt samarbejde – det skal du også. Så mærk godt efter og stil eventuelt de sidste spørgsmål, som kan være væsentlige for at træffe en velovervejet beslutning.

Vælger begge parter at indgå et samarbejde, vil du kort herefter modtage en ansættelseskontrakt.

Rekrutteringsprocessen  Step 5 | Karriere i Lederne

Trin 6 – onboarding

Vi ønsker, at du skal komme så godt fra start som muligt. Derfor vil du få adgang til vores pre-boarding portal, hvor du kan lære mere om Lederne som forretning og arbejdsplads. Her er nyttig information, som vil klæde dig godt på inden din første arbejdsdag. Og en uge inden du starter, sender HR en onboardingplan, så du ved, hvordan dine første dage kommer til at forløbe. 

Rekrutteringsprocessen Step 6 | Karriere i Lederne

Rekrutteringsprocessen med Signe Bilde Jørgensen

Bliv klogere på hvordan vi rekruttere i Lederne i et interview med arbejdslivspolitisk chefkonsulent, Signe Bilde Jørgensen.

Hvis du ikke fik jobbet

Alle ansøgere, som har været til personlig samtale, får et mundtligt afslag. Alle andre ansøgere vil modtage et sagligt skriftligt afslag på e-mail, hvor vi uddyber, hvad vi har lagt vægt på i udvælgelsesprocessen for den specifikke stilling. 

Har du spørgsmål til et afslag, er du altid velkommen til at kontakte os.

Fik du ikke jobbet | Karriere i Lederne