Mit Lederne

Pressemeddelelser

Rigtigt at afbøde krisen gennem investeringer

Hvis kommuner og regioner investerer klogt, kan de både afbøde skadevirkningerne af coronakrisen og bidrage til at fremme den grønne omstilling, mener Lederne.

26. marts 2020

Det er et helt rigtigt skridt, regeringen tager ved at åbne for flere investeringer i kommunerne og regionerne.  Sådan lyder kommentaren fra Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation, efter dagens udspil fra regeringen. Udspillet har til formål at øge kommunerne og regionernes anlægsinvesteringer.

Jeg er glad for, at både kommuner og regioner er parate til at gribe muligheden for at holde private arbejdspladser i gang inden for byggeriet.

Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne

- Lige nu gælder det om at holde Danmark så meget i gang som muligt i en tid, hvor vi ellers er nødt til at lægge låg på aktiviteten i samfundet for at dæmpe corona-smitten. Derfor er det nogle helt oplagte skridt, regeringen tager ved at sætte gang i offentlige byggerier rundt i landet. Jeg er glad for, at både kommuner og regioner er parate til at gribe muligheden for at holde private arbejdspladser i gang inden for byggeriet, siger Niklas Praefke.

LÆS OGSÅ: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

Regeringen vil blandt andet fjerne anlægsloftet for kommuner og regioner, fremgår det af dagens aftale.

- Hvis vi som samfund griber muligheden rigtigt an, kan vi hjælpe den grønne omstilling på vej. Bygge- og anlægssektoren er et af de områder, hvor der er store klima-gevinster at hente. Hvis kommunerne og regionerne investerer klogt, kan det vise sig at komme hele samfundet til gavn både økonomisk og klimamæssigt de kommende år, siger Niklas Praefke.

Kommunerne og regionerne har i dag bebudet, at de vil fremrykke betalinger for i alt 6,5 milliarder kroner og give mulighed for at forudbetale leverandører.

- Virksomhederne mangler i den grad likviditet. Dagens aftale er en saltvandsindsprøjtning til virksomheder, der kan begynde at se bunden af pengekassen, siger Niklas Praefke.