Mit Lederne

2018

Ufaglærte job står klar til ledige

22. februar 2018

Vi er tæt på rekord for, hvor mange danskere, der er i arbejde, viser dagens beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik. I alt var 2.721.000 personer i december nu i beskæftigelse.

Opsvinget i dansk økonomi er så stærkt, at der mange steder er opstået mangel på arbejdskraft. Og det er ikke kun højtuddannede og faglærte, som virksomhederne søger forgæves efter, men også ufaglærte som eksempelvis rengøringsassistenter. 

 

- Det er ærgerligt, at vi har mere end 20.000 kontanthjælpsmodtagere, der er i stand til at arbejde, samtidig med, at der f.eks. mangler rengøringspersonale. Jobcentrene må lægge sig i selen for at få løst det paradoks. De 20.000 danskere på kontanthjælp burde uden videre kunne sendes ud i de ufaglærte stillinger, som er ubesatte, Det er lavthængede frugter, der nemt kan plukkes til gavn for både de ledige selv og for virksomhederne, siger Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne.

 

Han mener, at reglerne eller kommunernes indsats på området bør strammes.

- Kommunerne skal leve op til deres ansvar for at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Samtidig bør man overveje, om kommunerne bør have bedre muligheder for at trække i kontanthjælpen, når modtagerne ikke er parate til at tage job, der står ledige. Man skal ikke som ledig kunne sige nej tak til et job alene fordi, der ikke er tale om ”ønskejobbet”, siger Henrik Bach Mortensen.

Kontaktoplysninger

Henrik Bach Mortensen
Direktør, Lederne
Telefon: 2491 9957
E-mail: hmo@lederne.dk

 

Michael Monty
Pressechef, Lederne
Tlf.: 2428 2470
E-mail: mmo@lederne.dk