Mit Lederne

2018

Lederen skal holde sig fra send-knappen i juleferien

19. december 2018

Mange ledere bruger juledagene på at lægge planer for det nye år. Planerne bør først sendes til medarbejderne, når ferien er slut, lyder rådet fra Lederne

Mange ledere bruger juledagene på at gøre sig tanker om, hvad der skal ske i det nye år. Men lederen bør holde sine formuleringer om nye mål og nye opgaver på et drev i computeren til ferien er ovre.

Sådan lyder rådet fra teamchef hos Lederne, Michael Uhrenholt.

- Lederen skal huske at holde fingeren fra send-knappen, selvom det kan være fristende at skrive en mail med det samme til medarbejderne, så lederen kan sætte flueben ved opgaven, siger han.

Lederen kan ikke vide, hvordan en mail om arbejdsopgaver for det nye år vil blive modtaget hjemme ved juletræet, forklarer Michael Uhrenholt.

- Mange medarbejdere vil være i tvivl om, hvorvidt de skal svare her og nu eller, om de skal forberede sig, så de er klar den første dag efter ferien, eller om de bare skal ignorere mailen – hvis de ellers kan – indtil de møder på arbejde igen efter nytår, siger Michael Uhrenholt, der er chef for ledelsesrådgiverne hos Lederne.

Når julen falder som den gør i år, med få hverdage mellem jul og nytår, vil mange medarbejdere vælge at holde fri. Derfor vil flere formentligt føle sig forstyrret i år sammenlignet med andre år, hvor der er flere arbejdsdage mellem jul og nytår.

- Det er klart, at lederen sagtens kan tage en snak om opgaver i det nye år med de medarbejdere, som er på arbejde mellem jul og nytår. Men de mange der holder fri, bør ikke bringes i tvivl om, hvad der forventes af dem, mens de holder juleferie med familien, siger Michael Uhrenholt.


Kontaktoplysninger

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Telefon: 2948 4086
E-mail: mpe@lederne.dk

 

Michael Uhrenholt
Teamchef, Lederne
Tlf.: 2428 2463