Ledere inviterer til jobfest i dansk erhvervsliv

2. halvår af 2014 bliver særdeles positivt for dansk erhvervsliv. Omsætning, overskud og eksport vil stige, og for første gang siden finanskrisen forventer en stor del af lederne på de danske virksomheder nu også, at der skal ansættes flere medarbejdere. Det fremgår af en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne, baseret på svar fra 2.017 ledere i den private sektor.

19. maj 2014

Ifølge undersøgelsen vurderer to ud af tre ledere, 65 procent, at omsætningen vil stige i 2. halvår af 2014. I en tilsvarende undersøgelse for ét år siden var det kun 52 procent af lederne, som forventede et plus i omsætningen. 57 procent kalkulerer nu med stigende overskud mod 48 procent for ét år siden, og når det gælder eksporten, er andelen af optimistiske ledere steget fra 44 procent til 54 procent.

Det er helt naturligt og særdeles fornuftigt, at virksomhederne har sørget for først at få genoprettet økonomien oven på en lang og udmarvende krise.

Svend Askær, Formand for Lederne

De positive forventninger til bundlinjen får i store dele af erhvervslivet følgeskab af troen på, at der også skal rekrutteres nye medarbejdere. Næsten fire ud af ti, 39 procent, kalkulerer med et stigende antal medarbejdere i 2. halvår af 2014, og det er en markant stigning sammenlignet med 2013 og 2012. For ét år siden forventede 28 procent at skulle øge antallet af medarbejdere, og i maj 2012 havde kun 19 procent af lederne troen på stigende beskæftigelse.

Formanden for Lederne Svend Askær glæder sig særligt meget over de positive vinde, der blæser på beskæftigelsesfronten. Han tolker undersøgelsens resultater som en invitation til en ”begyndende jobfest”.

- Økonomien er blevet forbedret markant i meget store dele af dansk erhvervsliv det seneste halvandet til to år. Det er helt naturligt og særdeles fornuftigt, at virksomhederne har sørget for først at få genoprettet økonomien oven på en lang og udmarvende krise, inden de nu kan begynde at øge antallet af medarbejdere, siger Svend Askær.

Han noterer sig, at det især er faglærte og medarbejdere med en tung uddannelsesmæssig bagage, der efterspørges. 27 procent af lederne vurderer, at antallet af faglærte medarbejdere vil stige i 2. halvår af 2014, mens næsten lige så mange, 25 procent, forventer at skulle ansætte et stigende antal menige medarbejdere med en videregående uddannelse.

Ledernes undersøgelse er foretaget i samarbejde med analysebureauet YouGov.

Om Svend Askær

Svend Askær

Svend Askær er formand for Lederne. Han har det overordnede politiske og administrative ansvar for organisationen.

Svend Askær er uddannet cand.jur. Aarhus Universitet og forfatter til en række artikler og bøger om jura, uddannelse og ledelse.

Kontaktoplysninger

Svend Askær
Formand for Lederne
Telefon 3283 3283
E-mail sa@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Telefon 3283 3483
E-mail mmo@lederne.dk