Johan Bülow kåret som Årets Leder 2014

Lakridsinnovatøren og grundlæggeren af virksomheden Lakrids by Johan Bülow, Johan Bülow, har på syv år ikke blot gjort sin lakridsproduktion til et millionforetagende – han har samtidig udviklet sig til en bemærkelsesværdigt dygtig og innovativ leder. I dag blev Johan Bülow kåret som Årets Leder 2014. Bornholmeren, der går under tilnavnet ”Lakridskongen”, er den 13. modtager af Danmarks fornemste lederpris.

27. november 2014

Ledernes formand Svend Askær overrakte ledelsesprisen til Johan Bülow på ledelseskonferencen Ledelsens Dag i København. 30-årige Johan Bülow er den hidtil yngste modtager af prisen og indtræder i et ærefuldt selskab, som blandt andre tæller Jørgen Vig Knudstorp fra Lego, Christian Clausen fra Nordea og Nils Smedegaard-Andersen fra A.P. Møller-Mærsk.

At jeg står her i dag er godt eksempel på, at alting kan lade sig gøre.

Johan Bülow, Årets Leder 2014

- Tænk, hvis vi i Danmark havde flere af din slags, indledte Svend Askær sin lykønskningstale til Johan Bülow.

- Du har gjort det fantastisk og er et strålende eksempel på en iværksætter, der går foran som inspirator og forbillede. Du er i stand til at få andre med på dine ideer og visioner – og dét at kunne udvikle visioner, gå foran, når det gælder virkeliggørelsen af ideerne, og få medarbejderne med er opskriften på den gode topleder, fastslog Ledernes formand.

I sin takketale betegnede Johan Bülow dét at blive kåret som Årets Leder 2014 som ”en rigtig fed fornemmelse”.

- At jeg står her i dag er godt eksempel på, at alting kan lade sig gøre, sagde Johan Bülow, der fremhævede to nøgleord i sit lederskab: Passion og ærlighed.

Han rettede en stor tak til sin kæreste Sarah, til sine medarbejdere og til Lederne.

Lakridseventyret startede i 2007, da den dengang 23-årige iværksætter ryk-kede ind i sin mors køkken i Svaneke på Bornholm og sammen med kære-sten Sarah startede jagten på den perfekte opskrift på lakrids. Målet var at gøre lakrids til en gourmetoplevelse, og det er i den grad lykkedes. I dag bliver der i en 3.500 kvm stor fabrik i Hvidovre produceret lakrids i – bogsta-velig talt – lange baner, som sælges fra en webshop, seks selvstændige butikker i Danmark, en nyåbnet butik i Norge samt i eksklusive varehuse i bl.a. London og New York.

De tre øvrige kandidater til at blive Årets Leder 2014 var skoleleder på Strandgårdskolen i Ishøj Birgit Lise Andersen, CEO Niels B. Christiansen, Danfoss, og administrerende direktør på Den Blå Planet Dorte Gleie.

 

Modtagere af prisen som Årets Leder:

2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
2013: Direktør Niels Duedahl, energi- og teleskabet SE
2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
2010: CEO Christian Clausen, Nordea
2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret
2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems
2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk
2006: Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego
2005: Koncernchef Henning Dyremose, TDC
2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss
2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma
2002: Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen