Mit Lederne

Visionær og ambitiøs forperson takker af

Visionær og ambitiøs forperson takker af

Efter mere end 40 år i Lederne siger vi nu farvel til vores forperson Svend Askær. Svend har spillet en kæmpe rolle i etableringen af den stærke organisation, Lederne er i dag og med visionære og høje ambitioner, har han skrevet historie. For Svend er en mand, der får tingene til at gro: ideer, organisationer og mennesker.

12. maj 2023

Svend startede sin karriere hos Lederne i 1982. I 1991 blev han administrerende direktør og siden 2001 har han været forperson for Lederne. Det med en klar holdning om, at organisationen, med hans egne ord, ”på et tidspunkt skal afleveres i bedre stand, end da han gik ind i den”.

Efter mere end 40 år i Lederne siger vi nu farvel og tak for et fantastisk lederskab. Svend overdrager en organisation i vækst med over 135.000 medlemmer – en vækst der har fulgt Svend, al den tid han har været med om bord. Der hersker ingen tvivl om, at resultaterne har været imponerende hele vejen igennem.

En visionær retning og høje ambitioner
Svend introducerede bæredygtig ledelse, lang tid før vi havde et ord for det. Han har været afgørende for, at Lederne har udviklet sig til den moderne organisation, vi er i dag, ved hele tiden at sætte nye mål for organisationen.

Den visionære retning og de høje ambitioner er ifølge adm. direktør Bodil Nordestgaard Ismiris et stærkt fundament i Svends arbejde:

”Svend har som forperson, og ikke mindst som kulturbærer, spillet en kæmpe rolle i etableringen af den stærke organisation, vi har i dag. Altid med et visionært blik for hvor verden, samfundet, og arbejdsmarkedet er på vej hen. Og med svaret på hvad det betyder for danske ledere”.

Svend har skrevet historie
Svend har været med til at skrive Ledernes historie og stået i spidsen for store forandringer og beslutninger.

Han har ændret hele selvforståelsen i Ledernes Hovedorganisation, der engang var en lukket klub, hvor man kun kunne søge optagelse, hvis man fik en underskrevet anbefaling. Det gjorde Svend op med. Trods protester fra dele af baglandet, fik han etableret en organisation, der bød alle ledere velkommen.

Det kræver mod at gå forrest og det kræver mod at tage de svære beslutninger. Det har Svend altid gjort med respekt for de berørte – og det gør ham på mange måder til en moderne leder med mange års erfaring.

”Svend plejer at sige, at man altid står på skuldrene af nogen. Og i Lederne står vi i dén grad på skuldrene af Svend”, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Tak for din indsats for danske ledere, Svend.

Svend overdrager posten som forperson i forbindelse med den årlige generalforsamling i Lederne, der afholdes lørdag d. 13. maj 2023.

Svend Askær | Forhenværende forperson i Lederne

Om Svend Askær

  • Svend Askær startede i Lederne i 1982 og har bl.a. været både fuldmægtig og uddannelseschef, før han blev administrerende direktør i 1991. Svend Askær bestred rollen som administrerende direktør i 29 år frem til 2020.
  • Fra 2001-2023 har Svend Askær siddet som forperson med det overordnede politiske og administrative ansvar for organisationen.
  • Siden 1991 har Svend Askær også været vicepræsident for den europæiske lederorganisation CEC, der tæller 1,3 millioner medlemmer.
  • Fra 1992-2017 har Svend Askær været medlem af bestyrelsen for PFA. Fra 1994 til 1999 som næstforperson og fra 1999-2016 som forperson. Svend Askær har desuden været bestyrelsesmedlem i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) samt medlem af repræsentantskabet for ATP. Han var derudover i en årrække forperson for Virk.dk og medlem af en række andre bestyrelser.
  • Under Svend Askærs tid i Lederne er medlemstallet for den faglige organisation mere end fordoblet og tæller i dag over 130.000 medlemmer.
  • Svend Askær er uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1977.
  • Efterfølgende arbejdede han de første fem år for henholdsvis Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Kommune.
  • Svend Askær er forfatter til en lang række artikler og bøger om jura, uddannelse og ledelse. Han er censor ved jurastudiet på Københavns Universitet og Aarhus Universitet.