Mit Lederne

Nyheder

Udskift lederen der ikke støtter strategien

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Sidste uges dilemma handlede om direktøren Søren, hvis virksomhed havde lagt en ny strategi om at arbejde agilt. Afdelingslederen Peter, der tidligere har performet, er efter strategiskiftet blevet udfordret af den nye virkelighed. Derfor performer han og hans afdeling ikke længere tilfredsstillende. 

13. marts 2019

Problemet bliver værre af, at Peters manglende omstilling er begyndt at få betydning for driften af andre afdelinger af virksomheden.

Søren er derfor i tvivl om, hvorvidt han skal væbne sig med tålmodighed og håbe på, at Peter begynder at levere, om han skal udskifte Peter, eller om han skal lade Peter fortsætte med at køre sin afdeling, som han plejer.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen er ikke i tvivl om, at Søren skal vælge løsning nummer 2 og udskifte Peter.  

- Søren skal gøre sig klart, at forudsætningen for at den nye strategi lykkes er en stærk forankring hos ham selv og hans ledelsesteam og fuld udrulning i alle hjørner af virksomheden inklusive Peters afdeling. Så løsning 1 vil unødigt forsinke udrulningen af den nye strategi og 3 vil underminere den.

Han mener dog, at inden Søren indleder processen med at finde en ny afdelingsleder, skal han tage en dialog med Peter og sikre, at han fortsat føler sig værdsat og velkommen i virksomheden:

- Peter er loyal og har kompetencer som virksomheden har brug for. Det vil styrke Søren, at han både sikrer sig at få den rette afdelingsleder på plads, men også at han fastholder Peter. Han skal sammen med Peter få afklaret, hvor han har en rolle i den nye virkelighed og hjælpe Peter videre med et job internt. Og findes det ikke, så skal Søren hjælpe Peter med at komme videre med et job uden for virksomheden, siger Bjarne Henning Jensen.

 

LØSNINGSFORSLAG:

  1. Søren væbner sig med tålmodighed, tilknytter Peter en personlig coach og håber på, at Peter begynder at levere.
  2. Søren tager konsekvensen af de manglende resultater og finder en ny afdelingsleder.
  3. Søren beslutter, at Peter må køre sin afdeling, som han plejer.

Sidste månedes opfølgningsartikel