Mit Lederne

Lederne og DTU indgår samarbejde om masteruddannelse i bæredygtig ledelse

Lederne og DTU indgår samarbejde om masteruddannelse i bæredygtig ledelse

Landets ledere kommer til at spille en afgørende rolle i samfundets vej mod en bæredygtig omstilling. Det mener Lederne og DTU, der er gået sammen om at udvikle en masteruddannelse i bæredygtige ledelse.

25. oktober 2021

Lederne og DTU indgår samarbejde om masteruddannelse i bæredygtig ledelse

Den tid, hvor en virksomhed kunne lukke sig om sig selv og ikke forholde sig til omverdenen, er for længst forbi.

I dag er samfundsansvar vævet ind i virksomhedens kerne, og medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere ønsker at forstå, hvordan virksomheden bidrager til at gøre verden bedre og mere bæredygtig.

Det betyder, at du som leder skal tænke holistisk og indarbejde bæredygtighed i alt fra forretningsstrategien til organisationskulturen.

Det stiller helt andre og nye krav til dine kompetencer som leder. Derfor har Lederne og DTU Learn for Life gået sammen om at udvikle en master i bæredygtig ledelse – den første af sin slags herhjemme.

”De fleste ledere i dag har været involveret i implementeringen af industri 4.0, brugen af data og Internet of Things, som har ført til en kæmpe omvæltning af vores produktions- og videnssamfund. Nu er det tid til næste bølge, og det er bæredygtighed,” fastslår COO ved DTU Learn for Life, Kasten Uldal.

Praktisk anvendelig

Undervisningen på den nye masteruddannelse vil være funderet i forskning fra blandt andet DTU, men vil have stort fokus på, hvordan man som leder kan gribe bæredygtig ledelse an rent praktisk i sin hverdag.

Og netop de konkrete ledelsesværktøjer er et vigtigt element i uddannelsen. Det forklarer Camilla Engelshardt, der er direktør hos Lederne.

“At operere i en virksomhed og et samfund, der bevæger sig ned ad en bæredygtig vej, stiller nye krav til dig som leder. For hvordan omstiller man sin virksomhed, så medarbejderne forstår retningen og følger med? Det er udfordringer som disse, den nye masteruddannelse skal kaste lys over og samtidig klæde lederne på med nogle praksisnære værktøjer,” siger Camilla Engelshardt, der kalder det nye samarbejde med DTU for ”stærkt og logisk”.

“Partnerskabet med DTU er logisk, fordi vi sammen kan tilbyde det bedste fra to verdener; ledelse og STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics). Hvis der er noget, som rimer på bæredygtighed, er det nye innovationer og teknologier, der samtidig hjælper os på vej mod en sundere, mere bæredygtig verden.”

Internationale profiler skal tegne uddannelsen

Selvom dørene først åbnes for kursister i efteråret 2022, har man allerede nu hentet to markante programdirektører ind i skikkelse af Academic Director Dr. Salla Laasonen fra Finland og Director of Practice Jackie Stenson fra USA, som sammen skal forme og tilrettelægge undervisningsprogrammet. De har begge arbejdet med bæredygtighed i lande som Indien, Holland og Sydafrika og har desuden solid erfaring fra undervisningsmiljøer og forretninger fra hele verden.

“Det har været et længere forløb med at finde de helt rigtige til opgaven. Det har vi gjort nu, og vi er meget tilfredse med at have ansat to stærke profiler,” forklarer Karsten Uldal fra DTU Learn for Life.

Tilmeldingen til DTU og Ledernes master i bæredygtig ledelse åbner op til november 2021. Undervisningen går i gang til august 2022 og strækker sig over 2 år.