Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Ledere favoriserer A-mennesker

12. oktober 2015

Danske arbejdspladser holder fast i tidsnormer, der stammer fra landbrugs- og industrisamfundet, mener forfatter og stifter af B-samfundet Camilla Kring. Hun skriver i Ledelse i Dag, at ledere kan øge trivsel og produktivitet ved at give plads til både A- og B-mennesker på arbejdspladserne.

Selv om vi lever i en tid, hvor teknologien giver os mulighed for at arbejde på alle tider af døgnet, hænger de fleste danske arbejdspladser fast i en kultur, der fastholder normen om, at man arbejder på sit kontor mellem kl. 8 og 16.

Mange arbejdspladser har en stærk kultur, der tilsiger, at alle skal arbejde på samme måde, på samme tidspunkter og i samme rum.

Camilla Kring, forfatter og stifter af B-samfundet

- I samfundets øjne går det perfekte menneske tidligt i seng, vågner tidligt og møder tidligt på arbejde. Der er et kæmpe uudnyttet produktivitetspotentiale i at skabe arbejdspladser, der også understøtter B-mennesker, skriver Camilla Kring i det elektroniske tidsskrift Ledelse i Dag.

Til kamp for B-mennesket
Camilla Kring er forfatter og aktuel med bogen ”Jeg er B-menneske – Kampskrift for et samfund, der understøtter alle døgnrytmer”. Samtidig er hun indehaver af konsulentvirksomheden Super Navigators, der rådgiver virksomheder at skabe arbejdspladser, der forener høj livskvalitet og produktivitet. Hun opfordrer virksomheder og ledere til at give medarbejdere arbejdsvilkår, der matcher deres personlige biologiske døgnrytme.

- Mange arbejdspladser har en stærk kultur, der tilsiger, at alle skal arbejde på samme måde, på samme tidspunkter og i samme rum, skriver Camilla Kring og opfordrer til, at ledere fokuserer på resultater i stedet for pælesidning på kontoret i de rigtige tidsintervaller.

Som konsulent har Camilla Kring været med til at implementere fleksible arbejdskulturer i både danske og udenlandske virksomheder. Hun har følgende gode råd til ledere, der ønsker at tilgodese både A- og B-mennesker:

- Ledelsen skal stå 100 procent bag kulturforandringen. Når man først giver medarbejderne frihed i valg af arbejdstid og arbejdssted, er det ikke muligt at gå tilbage. Samtidig er det vigtigt at slå fast, at en fleksibel arbejdskultur kun kan implementeres i virksomheder, hvor lederne har tillid til medarbejderne og tror på, at medarbejdere, der er motiverede og glade, yder mere, skriver Camilla Kring.

Læs hele artiklen

Ledelse i Dag