Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Kvindelige lederes løn halter stadig efter mændenes

30. november 2015

Trods årelang fokus på at få udjævnet lønforskellene på lederniveau mellem kvinder og mænd, fortsætter gabet med at have en næsten identisk størrelse. Ifølge den nye lønstatistik fra Lederne er forskellen på, hvad en kvindelig og en mandlig leder får i månedsløn, således stort set præcis den samme i 2015, som den var i 2003.

I gennemsnit tjener en mandlig, privatansat leder i Danmark anno 2015 55.968 kroner, mens en leder af hunkøn i det private erhvervsliv får 47.578 kroner. Det giver en umiddelbar forskel på næsten 8.400 kroner, svarende til 15 procent. Der er imidlertid stor forskel på, hvilke lederjob mænd og kvinder har. Korrigerer man derfor for de forskelle, der skyldes blandt andet branche, sektor, uddannelse og geografi, får man et mere præcist sammenligningsgrundlag. I 2015 er den ”rensede” forskel opgjort til 6,8 procent i mændenes favør.

Hvis forskellen på mænd og kvinders løn skal mindskes, er det nødvendigt at minde både de kvindelige ledere selv og deres overordnede om, at en kvindelig leder på barsel også skal have en lønregulering, når hendes kolleger får det

Vibeke Skytte, direktør hos Lederne

Da Lederne i 2003 første gang udregnede den korrigerede lønforskel mellem kønnene, var forskellen på 6,5 procent. Siden har den ligget på et nogenlunde stabilt niveau i intervallet mellem 5,6 og 7,8 procent.

- Men tallene fra 2015 i hånden kan vi endnu engang konstatere, at trods nok så mange kloge ord og gode intentioner fra såvel erhvervslivets som politisk side halter de kvindelige lederes løn fortsat efter mændenes i næsten præcis samme målestok år efter år. Det er både frustrerende og bekymrende, mener Vibeke Skytte, direktør hos Lederne.

LÆS OGSÅ: Lederne prikker til kvinders iværksætterlyst

Vibeke Skytte mener, at der er to primære forklaringer på de kvindelige lederes lønefterslæb.

 – Dels handler det om den periode, hvor de kvindelige ledere holder barsel og er væk fra arbejdsmarkedet. Danske kvinder får typisk to børn, og det betyder omkring to år væk fra jobbet. Hvis forskellen på mænd og kvinders løn skal mindskes, er det nødvendigt at minde både de kvindelige ledere selv og deres overordnede om, at en kvindelig leder på barsel også skal have en lønregulering, når hendes kolleger får det. Dels er mange kvinder fortsat for pæne sammenlignet med mændene, både når de forhandler løn ved ansættelsen og ved den årlige lønsamtale. Kvinderne skal simpelthen blive bedre til at sælge sig selv lige så dyrt, som mændene gør, fastslår Vibeke Skytte.

Lønstatistikken fra Lederne er baseret på svar fra 18.626 ledere, heraf 16.585 privatansatte. Den er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Lønstatistik5

Hjælp til dig