Mit Lederne

Nyheder

Gør opmærksom på hvad der motiverer dig

19. december 2018

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Sidste uges dilemma handlede om mellemlederen Jesper, som er den senest tiltrådte i sin ledergruppe. 

Jesper føler sig hverken set eller anerkendt af sine lederkollegaer, og får kun tildelt de mere trivielle og mindre sjove opgaver. Han har svært ved at få tilkæmpet sig de større og mere højprofilerede opgaver.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen råder Jesper til at tage en snak med sin chef, Anne, som foreslået i løsning nummer to.

-  Anne er chefen og hende, som leder og fordeler arbejdet. Jesper er derfor nødt til at gøre Anne opmærksom på, hvad der motiverer ham, og hvad der giver ham energi at arbejde med. Det kan være, hun ikke har været opmærksom på, hvad der giver Jesper arbejdsglæde eller, at hun tror, at han er glad for de arbejdsopgaver, han har nu - måske fordi hun tager afsæt i, hvad der motiverer hende selv. Jesper må derfor være meget konkret over for hende og fortælle hende, hvorfor han gerne vil sidde med de større og sværere opgaver. Samtidig kan han få fortalt Anne, hvad han kan bidrage med i arbejdet med de opgaver. Denne her samtale omkring Jespers motivation er vigtig, da den er fundamentet for at han performer godt som leder, siger Helle Bruun Madsen.

LÆS OGSÅ: Lederforeningen i TDC (LTD) tilslutter sig Lederne

Hun tilføjer, at hvis der ikke sker en ændring i fordelingen af arbejdsopgaverne, må Jesper overveje, om det er det rigtige sted for ham at være.

- Hvis ikke han får de udfordrende opgaver, så er det måske ikke det rigtige sted for Jesper at blive. Han skal dog starte med at give det en reel chance efter samtalen med Anne, slår Helle Bruun Madsen fast.

Ledelsesrådgiveren foretrækker at kombinere løsning to med løsning et, hvor Jesper skal vedholde sin lyst til at kaste sig ud i de sværere opgaver på de ugentlige møder.

- Han skal stadigvæk blive ved med at markere sig over for ledergruppen. Han skal holde fast i, hvad der motiverer ham og være tydelig omkring det over for de andre – også når Anne ikke er der, siger hun.

LØSNINGSFORSLAG:

  1. Han fortsætter med at insistere på sin lyst til at kaste sig ud i de sværere opgaver på de ugentlige møder. 
  2. Han giver over for sin chef, Anne, udtryk for sin frustration, og beder om hjælp til at få gjort noget ved situationen. 
  3. Han byder på det næste møde ind med en løsning på en konkret opgave, i håb om at blive set af chefen og lederkollegaer. 

Sidste uges opfølgningsartikel