Mit Lederne

Nyheder

Familien skal behandles på lige fod med de andre medarbejdere

11. april 2018

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Sidste uges dilemma handlede om mellemlederen Sara, som netop var blevet chef for et nyt hold af praktikanter. Den ene praktikant, Sille, har en dårlig arbejdsmoral og spreder dårlig stemning på arbejdspladsen. Sara ved ikke, hvad hun skal stille op, da Sille er datter af Saras chef, Martin. 

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen er ikke i tvivl om, at Sille skal behandles på lige fod med de andre praktikanter.

Sille er Saras chef og har derfor både ret og pligt til at irettesætte hende

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen

- Uanset om Sille er chefens datter eller ej, skal hun behandles på lige fod med de andre praktikanter. Først er fremmest er Sille medarbejder. Dernæst er hun chefens datter, siger hun.

Helle Bruun Madsen anbefaler dog alligevel løsning nummer 3, hvor Sara inddrager Martin, før hun tager en snak med Sille.

- Sille er Saras chef og har derfor både ret og pligt til at irettesætte hende, men fordi hun er chefens datter så orienter lige chefen på forhånd. Det ville være god tone at gøre, og så har Sara ryggen fri, hvis Sille nu skulle komme hjem og fortælle om samtalen og eventuelt beklage sig til Martin.

LÆS OGSÅ: Ledere skal hyres og fyres af forskellige grunde

Helle Bruun Madsen understreger også, at Sara som chef har ansvaret for helheden på arbejdspladsen.

- Hvis hun begynder at tage for mange individuelle hensyn til Sille, vil de andre medarbejdere måske undre sig over og blive utilfredse med, at hun får en anderledes behandling. Det kan påvirke arbejdskulturen negativt. Sara skal være en rollemodel og retningsgiver for Sille. Det er derfor vigtigt, at hun tager en samtale med Sille under fire øjne, hvor hun siger, hvad hun har oplevet, og hvad hun fremover forventer af Silles adfærd, så hun ikke er i tvivl om, hvad der forventes af hende. For at sikre sig at Sille er på rette spor, skal Sara følge op på samtalen. Ligesom, hvis det havde været en hvilken som helst anden medarbejder, siger Helle Bruun Madsen. 

LØSNINGSFORSLAG:

1. Sara gør intet, da hun gerne vil bevare det gode forhold til Martin.

2. Sara tager en snak med Sille uden at orientere Martin.

3. Sara fortæller Martin om problemerne med Sille, og hun informerer ham om, at hun er nødt til at tage en alvorlig samtale med hende under fire øjne.

Sidste uges opfølgningsartikel