Banebrydende ESG-værktøj

Ny, banebrydende, digital løsning skal hjælpe dig som leder mod en mere bæredygtig dagsorden. I partnerskaber med Deloitte og Danske Bank har Lederne udviklet værktøjet ESG Profilen, der er med til at demokratisere viden og løsninger, som før var forbeholdt ledere med adgang til de rette ressourcer og kompetencer. ESG Profilen er gratis, digital og let at bruge. Prøv selv.

23. maj 2023

ESG værktøj på iphone

Vi er en verden i forandring, hvor den ene krise afløser den anden, og der er brug for handling. Det er et ansvar, der ligger hos os alle, men særligt hos landets ledere. For den bæredygtige omstilling af de danske virksomheder er en af tidens vigtigste ledelsesopgaver, men det stigende krav til ESG-rapportering sætter virksomhederne under pres.

En ny undersøgelse blandt Ledernes medlemmer viser, at kun 15,7 procent af de privatansatte ledere oplever at have de nødvendige kompetencer til at leve op til forventningerne om eksempelvis grøn omstilling fra kunder, banker og investorer.

Der er altså et stort behov for, at vi sætter ind og hjælper ledere og virksomheder mod en mere bæredygtig dagsorden. Derfor er vi ovenud stolte over vores banebrydende og konkrete værktøj ESG Profilen – en helt ny og unik digital løsning, der giver dig et overblik over data for din virksomhed, så du kan arbejde strategisk med jeres bæredygtige indsatser.

Løsninger skal findes i fællesskab

Vi tror på, at de mest kvalificerede svar og løsninger skal udvikles i fællesskab, fordi et tæt samarbejde på tværs af brancher og kompetencer giver større viden og ekspertise. Derfor er Lederne gået sammen i partnerskaber med Deloitte og Danske Bank om et ESG-værktøj, der kan hjælpe ledere i gang med den bæredygtige omstilling af deres virksomheder, så de kan honorere fremtidens krav til ESG-rapportering – og få del i mulighederne.

I Lederne er vi stolte af at gå til markedet med en løsning, der er skabt i partnerskaber med den største faglige viden på området. I fællesskab har vi investeret, udviklet og bragt vores forskellige kompetencer i spil. Og i fællesskab stiller vi værktøjet gratis til rådighed, så vi kan hjælpe danske virksomheder bedst muligt igennem den afgørende transformation mod bæredygtig forretningsskabelse.

Værktøjet er et initiativ, der er sat i verden, fordi vi ser et behov og sidder med viden og ekspertise, der kan være med til at sætte en mere bæredygtig retning for vores samfund og vores liv. Ved at være generøse kan vi hjælpe andre med at lykkes og skabe en fælles succes. For ingen kan redde verden alene, men sammen kan vi gøre en verden til forskel.