Ledernes læringsmiljø - vejen til god ledelse

Dette inspirationshæfte tager udgangspunkt i en undersøgelse fra Lederne i foråret 2003. Målet er at understøtte og inspirere til, hvad virksomheder og den enkelte leder selv kan gøre for at skabe et godt og inspirerende miljø for læring på arbejdspladsen.

01. oktober 2003

God ledelse er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne og produktivitet og kan måles på bundlinjen. Både private og offentlige virksomheder taler mere og mere om at skabe de rette betingelser for god ledelse, men hvad skal der egentlig til?

I foråret 2003 gennemførte Ledernes Hovedorganisation en stor undersøgelse af lederes læringsmiljøer med det formål, at finde ud af, hvor og hvordan ledere bedst lærer ledelse, og hvad der gør en forskel, når målet er at blive en bedre leder.

Der sættes fokus på en række forudsætninger, der er væsentlige for at skabe rum og muligheder for læring på den enkelte virksomhed, det såkaldte læringsmiljø. Inspirationshæftet fokuserer endvidere på de konkrete læringsformer, lederne selv forventer sig mest af i fremtiden.

Se hele inspirationshæftet (pdf)