Ledere er klar til at udnytte krisen til digital uddannelse

Fire ud af ti ledere går med tanker om at sende dem selv eller deres medarbejdere på et digital læringsforløb under den nuværende krise, viser medlemsundersøgelse blandt godt 1.300 ledere.

27. april 2020

Coronaens indtog i Danmark har betydet, at titusindvis af medarbejdere har været hjemsendt eller måtte arbejde hjemmefra den seneste måned – og nogle har kun kunnet arbejde i et begrænset omfang.

Men i stedet for kun at se på de begrænsninger, som krisen har bragt med sig, vælger mange ledere rundt omkring i erhvervslivet at kigge på, hvilke muligheder krisen også giver. Det viser en rundspørge, som Lederne har lavet blandt 1.297 af sine medlemmer.

I undersøgelsen svarer fire ud af ti af lederne, at de har planlagt eller overvejer at gøre brug af digitale læringsforløb til at kompetenceudvikle dem selv eller deres medarbejdere. Det glæder Ledernes uddannelseschef, Thomas Christensen, fordi det viser, at lederne gør en indsats for, at alle kommer bedst muligt ud af krisen og skaber bedre vilkår for, at dansk økonomi hurtigere kan rejse sig.

- Selvom Danmark så småt er begyndt at åbne op igen, vil der formentlig stadig gå en rum tid, inden alle er tilbage på deres arbejdsplads igen. Derfor er det yderst positivt, at lederne tager ansvar og udnytter krisen til at opdatere egne og medarbejderes kompetencer, så alle er godt rustet til det arbejdsliv, der møder os alle på den anden side af krisen, siger han.

Digital læring

Gode erfaringer med digital læring giver øget brug

Ser man på tilbøjeligheden til at planlægge eller overveje digitale læringsforløb, er der en klar tendens til, at de ledere, som tidligere har benyttet sig af fjernundervisning og online læring, også i højere grad overvejer det nu under krisen til dem selv og deres medarbejdere.

Lederne tager ansvar og udnytter krisen til at opdatere egne og medarbejderes kompetencer, så alle er godt rustet til det arbejdsliv, der møder os alle på den anden side af krisen.

Thomas Christensen, uddannelseschef hos Lederne

Det er således seks ud af ti af de ledere, som tidligere har benyttet online læring, der også har planlagt eller overvejer digitale forløb, mens det blandt de ledere, som kun har lille eller ingen erfaring med digitale læringsforløb, er hver tredje, som har planlagt eller overvejer et digitalt læringsforløb til dem selv eller deres medarbejdere.

- De seneste fem år har fjernundervisning kun udgjort en meget lille del af VEU-området på arbejdsmarkedsuddannelserne. Men krisen har tvunget os alle til at tænke mere digitalt. Så de førstegangserfaringer, som mange ledere måske nu får med online kompetenceudvikling, kan betyde, at langt flere virksomheder også efter krisen vil benytte sig af online kurser og videreuddannelser, fordi de får øjnene op for de muligheder, der er, siger Thomas Christensen.

Kontaktoplysninger

Diana Bergenser
Diana Bergenser
Presse- og analysekonsulent
Mobil: 2399 4962
E-mail: dib@lho.dk
Thomas_Christensen_mini_portræt
Thomas Christensen
Uddannelseschef
Mobil:  2428 2480
E-mail: tch@lho.dk