Historisk mangel på ledere i Danmark

De seneste måneder er der slået flere lederjob op i Danmark end nogensinde før. Det viser en ny analyse, som Lederne har gennemført på baggrund af data fra jobportalen Jobnet. Ledernes cheføkonom mener, at hovedforklaringen er et arbejdsmarked i allerhøjeste gear, som også smitter af på behovet for ledere.

28. september 2021

Lige nu er mulighederne for at få et lederjob historisk gode. De seneste måneder har budt på exceptionelt mange jobopslag, hvor virksomheder søger ledere. Det viser en analyse fra Lederne på baggrund af nye tal fra jobportalen Jobnet.

I august blev der målt det næsthøjeste antal ledige stillinger inden for ledelse, som nogensinde er registreret. Det er kun overgået af måneden før. Helt konkret blev der i august opslået 2.253 lederjob, når der korrigeres for sæsonudsving, mens der måneden før blev slået 2.371 lederjob op. Til sammenligning blev der i gennemsnit kun slået knap 1.400 lederjob op om måneden i 2019.

- Går man med drømmen om at blive leder eller skifte sit eksisterende lederjob ud med et andet, så er der historisk gode muligheder netop nu. Virksomhederne tørster i den grad efter gode ledere, siger Niklas Praefke, cheføkonom i Lederne.

Virksomhedernes store appetit på nye ledere hænger i høj grad sammen med den generelle økonomiske optur.

- Arbejdsmarkedet er i allerhøjeste gear i øjeblikket, og beskæftigelsen sætter måned efter måned nye rekorder. Selv om det er godt nyt for alle, der er på jagt efter et nyt job, giver det også grund til bekymring for økonomien, siger Niklas Praefke og uddyber:

- Bagsiden af medaljen er, at virksomhederne alt for ofte må opgive at finde den rette kandidat til en opslået stilling. Det er voldsomt frustrerende for de ledere, som ikke kan finde den arbejdskraft, de har brug for. Ofte betyder det, at de bliver nødt til at sige nej til nye ordrer, og i værste fald bliver virksomheden nødt til at overveje at rykke produktionen uden for landets grænser.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk