Ny bølge af ledige ved månedskifter

En stor del af de, der er blev varslet opsagt under coronakrisen, får stadig løn, viser undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation. Mange bliver ledige nu når juni slutter.

23. juni 2020

Mange danskere blev præsenteret for en fyreseddel i marts og april, da coronakrisen for alvor ramte. Men langt fra alle er endnu officielt arbejdsløse, fordi de har mindst tre måneders opsigelse.

Vi kan forudse en bølge af nye ledige, når juni udløber og de, der blev opsagt i marts med tre måneders varsel, bliver ledige.

Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne

Derfor kan vi forudse en bølge af nye ledige, når juni udløber og de, der blev opsagt i marts med tre måneders varsel, bliver ledige. Det samme gælder, når juli udløber, for de, der blev varslet opsagt i april med tre måneders opsigelse.

Ledernes Hovedorganisation har lavet en undersøgelse og spurgt de ledere, som har afskediget medarbejdere, hvor lang varsel, de opsagte har. Syv ud af ti ledere har opsagt medarbejdere med tre måneders varsel eller mere.

- Det tyder på, at vi vil se en mærkbar stigning i antallet af ledige ved de kommende månedsskifter, uden at jeg tør gætte på, hvor mange det præcis drejer sig om, siger cheføkonom Niklas Praefke, Ledernes Hovedorganisation.

 

Det er cirka to tredjedele af alle danske lønmodtagere, som er funktionærer og dermed har mindst tre måneders opsigelse, så længe de har været ansat i deres virksomhed i mindst fem måneder.

- I starten af krisen var det særligt timelønnede, faglærte og ufaglærte, som meldte sig i ledighedskøen. Men nu kommer vi også til at se funktionærer, der melder sig ledige. De kommer fra andre sektorer og med andre uddannelsesbaggrunde, siger Niklas Praefke.

  

159 ledere har i spørgeundersøgelsen angivet, hvilket varsel, de har opsagt medarbejdere med.

  • 31 procent har afskediget medarbejdere, der fyret øjeblikkeligt
  • 42 procent har afskediget medarbejdere med 1-2 mdr. opsigelsesvarsel
  • 71 procent har afskediget medarbejdere med 3 mdr. eller mere opsigelsesvarsel

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk