Ledere vil sætte mere fokus på verdensmålene fremover

Verdensmålene vil stå mere og mere centralt for danske ledere i de kommende år. 63 procent af de privatansatte ledere forventer i en ny undersøgelse fra Lederne, at deres virksomhed om tre år vil fokusere endnu mere på verdensmålene end i dag.

02. juli 2021

Danske ledere har for alvor taget verdensmålene til sig. Godt 6 ud af 10 ledere (63 procent) forudser, at deres virksomhed vil fokusere endnu mere på verdensmålene om tre år, end den gør i dag. Kun 0,3 procent forudser mindre fokus på verdensmål i deres virksomhed om tre år.

Det viser en ny undersøgelse blandt medlemmer af Lederne.

- Der er ingen tvivl om, at danske ledere ser en fremtid for deres virksomhed i at arbejde målrettet med verdensmålene. Godt en tredjedel svarer, at arbejdet med FN’s verdensmål har gavnet virksomhedens bundlinje, og godt halvdelen mener, at arbejdet med verdensmålene er en forudsætning for, at virksomheden kan være konkurrencedygtig, siger cheføkonom i Lederne Niklas Praefke.

 

Han forudser, at flere og flere virksomheder vil blive mødt med forventninger fra omverdenen om at være bæredygtige.

- Både medier, kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere, investorer – og ikke mindst lederne selv – presser på for, at virksomhederne bliver mere bæredygtige. 6 ud af 10 ledere svarer i undersøgelsen, at det er vigtigt for dem at arbejde i en virksomhed, der har fokus på FN’s verdensmål, siger Niklas Praefke.

Han nævner som et andet eksempel den offentlige debat, der kører i øjeblikket om, hvor de danske pensionskasser skal investere deres enorme formuer.

- Debatten bunder i et stigende krav blandt almindelige danskere, som sparer op til pension, om, at deres pensionsmidler bliver investeret i selskaber med en bæredygtig profil. Jeg tror, vi vil se flere lignende debatter de kommende år om forskellige etiske emner som klima- og miljødagsordenen, om udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og om arbejdsvilkår hos virksomheders underleverandører, som vi allerede har set det i flere tilfælde, siger Niklas Praefke.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk