Mit Lederne

Ledere får bonus for bæredygtighed

Ledere får bonus for bæredygtighed

Mål for bæredygtighed indgår i bonus-kriterierne for hver femte privatansatte leder, der har bonus-ordning. Det viser en ny analyse, der som den første af sin art dækker hele arbejdsmarkedet. Tallet bekræfter tendensen med, at bæredygtighed rykker ind i kernen af virksomhederne, siger Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris.

12. maj 2022

Knap hver femte leder, som har en bonusordning, har bæredygtighed som et af de kriterier, der ligger til grund for bonussen. Det fremgår af en survey blandt 1.219 privatansatte ledere. Blandt dem er det knap halvdelen, der har en bonusordning.

- Bæredygtighed er ikke længere en perifer aktivitet i danske virksomheder. Bæredygtighed er rykket ind på ledelsesgangen og indgår i strategier og værdier i flere og flere virksomheder. Derfor er det naturligt, at det nu også indgår i hver femte bonusordning blandt ledere. For det øger ledernes bevidsthed om at bæredygtig er business. Ligesom andre kriterier, der indgår i ledernes bonus, er også bæredygtighed med til at optimere forretningen, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Særligt blandt de større virksomheder er bæredygtighedsaflønning udbredt, men Ledernes direktør forudser, at det vil blive mere udbredt, også i mindre virksomheder.

- Bæredygtighed vil være license to operate for virksomhederne i fremtiden. Kravene om bæredygtighed vil komme fra både kunder, medarbejdere, investorer, banker og politikere, men også lederne selv vægter bæredygtighed højt. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at tendensen vil fortsætte. Jeg mener også selv, at bæredygtighed i endnu højere grad bør indgå i ledernes lønbonus, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Niklas_Praefke_mini
Niklas Praefke
Cheføkonom
Mobil: 2428 2452
E-mail: nip@lederne.dk