Ledere er blevet mere aktive i jagten på kandidater

Ledere bruger oftere deres eget og medarbejdernes netværk, når de skal finde egnede kandidater til ledige stillinger, viser en spørgeundersøgelse blandt 1.452 medlemmer af Lederne

05. november 2021

Ledere i Danmark er mere aktive i jagten på nye medarbejdere i dag end de var for blot fire år siden, viser spørgeundersøgelsen fra Lederne. Ikke mindst bruges netværk og sociale medier som LinkedIn hyppigere i dag end for blot fire år siden. 

En del af udviklingen skyldes den digitale udvikling. Men der er ingen tvivl om, at den mangel på arbejdskraft, som ledere i mange brancher lige nu kæmper med, også spiller en stor rolle, siger Kim Møller Laursen, analysechef hos Lederne.

- Når det er så vanskeligt som nu at finde kvalificerede medarbejdere, er lederne nødt til at være proaktive og opsøge potentielle kandidater. Svarene viser, at de rekrutteringskanaler, som lederne kan bruge til selv at række ud efter jobkandidater, bliver brugt mere i dag end i 2017. Det gælder sociale medier som LinkedIn, hvor man kan danne sig et overblik over potentielle ansøgere og nemt kontakte dem, det gælder rekrutteringsbureauer, og det gælder ikke mindst ledernes brug af både deres egne og medarbejdernes netværk, siger Kim Møller Laursen.

Kontaktoplysninger

Morten_Bonde_Pedersen_mini_1

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk

Kim_Møller_Laursen_mini_portræt
Kim Møller Laursen
Analysechef
Telefon: 2428 2466
E-mail: kml@lederne.dk