Pension

En pensionsordning, der er skræddersyet til dig, som er leder. Du kan du selv tilpasse og udvide din pensionsordning, så den passer til dig og dine behov.

Lederpension er for dig, uanset om du er offentlig/privatansat leder eller ejerleder, og du kan anvende den både som privat pensionsordning og arbejdsmarkedspension. 

Vi samarbejder med PFA, som er Danmarks største kommercielle pensionsselskab. Det betyder, at vi kan tilbyde dig stærke produkter til lave omkostninger.

Dine fordele med Lederpension

 Individuelle pensionsordninger
Høje afkast
Lave omkostninger

For at få Lederne Pension skal du være medlem af Lederne eller Lederne Virksom. 

Bestil et opkald og bliv medlem

Eller meld dig ind med det samme her.

Ring direkte til PFA som medlem:70 12 50 00
Bestil et uforpligtende opkald

Webinarer

Deltag på et af vores webinarer i samarbejde med PFA. 

Opsparing

On-demand webinar

Har du styr på husstandens samlede pensionsøkonomi? Deltag på webinaret og få inspirations til, hvordan du/I kan planlægge det liv I ønsker i fremtiden.

Pension

On-demand webinar

Overvejer du hel eller delvis tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet indenfor de kommende 5 år? Deltag på webinaret og bliv klogere på den økonomiske planlægning. 

Skilsmisse

On-demand webinar

Har du styr på familiejuraen? Deltag på webinaret og bliv klogere på, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt ved skilsmisse og dødsfald.

topform

On-demand webinar

Skal du på pension inden for de næste fem år? Deltag på dette webinar og hør, hvordan du lægger en god plan for udbetalingerne og får mest ud af din pension. 

Lederpension for:

Privatansatte og ejerledere

Lederpension for privatansatte og ejerledere

Med Lederpension får du som privatansat leder en lang række fordele i forhold til at tegne den helt rigtige pensionsordning. Du får blandt andet:

 • Høj grad af fleksibilitet

 • Lave omkostninger

 • Mulighed for at vælge mellem rate- og livsvarig pension

 • Flere aktier og udsigt til højere afkast

 • Mulighed for at spare mere op 

 

Gennem Lederpension er du også dækket i tilfælde af tab af erhvervsevne eller død. Du får:

 • Basisdækning på kr. 150.000 ved nedsat erhvervsevne

 • Basisdækning på kr. 300.000 ved dødsfald til dine efterladte

 • Basisdækning ved kritisk sygdom på 100.000 kr.

 • Mulighed for at sikre dine børn med børnepension, hvis du dør

 • PFA Erhvervsevne, som hjælper dig, hvis du bliver ramt af sygdom

 • Frivillig Sundhedsforsikring

Hvis du ønsker det, kan du udvide din basisdækning på forsikringerne, så du får en højere dækning. Se mere her:

Skræddersy din pensionsordning

Udover basisdækningen kan du vælge at supplere forsikringsdækningerne og øge indbetalingerne. På den måde kan du sammensætte din pensionsordning, så den passer dig og dit liv.

Medmindre din stilling er omfattet af en overenskomst, hvor du ikke frit kan vælge pensionsselskab, kan du oprette en Lederpension eller flytte din nuværende pension til Lederpension.

offentligt ansatte

Lederpension for offentligt ansatte

Lederpension for offentligt ansatte er en individuel pensionsordning til dig, der er leder i staten, regionen eller kommunen. Du kan sammensætte ordningen inden for de gældende rammer, så den dækker dine behov og samtidig opfylder de særlige krav, der er til pensionsordninger for offentligt ansatte.

Opsparing til pension
Lederpension består af en livsvarig pension og en ratepension. Den livsvarige pension bliver udbetalt fra du går på pension, til du dør, mens ratepensionen bliver udbetalt løbende hver måned i minimum 10 år. To tredjedele af dine indbetalinger går til den livsvarige pension og en tredjedel af indbetalingerne bliver indbetalt på din ratepension. 

Forsikring med Lederpension
Lederpension er udover pensionsopsparing også en forsikring i tilfælde af mistet erhvervsevne eller død. Du får med vores basisdækning:

 • Livsforsikring på 100 % af din løn

 • Dækning ved kritisk sygdom på 100.000 kr. 

 • Forsikring mod tab af erhvervsevne på 40 procent af din løn

 • Mulighed for at tegne Børnepension på fem procent af din løn til børn under 24 år

 • PFA Erhvervsevne, som hjælper dig, hvis du bliver ramt af sygdom

 • Frivillig sundhedsforsikring

Du kan udvide din basisdækning på forsikringerne, så du får en højere dækning, hvis du ønsker det. Se mere her:

Skræddersy din pensionsordning

Udover basisdækningen kan du vælge at supplere forsikringsdækningerne og øge indbetalingerne. På den måde kan du sammensætte din pensionsordning, så den passer dig og dit liv.

Medmindre din stilling er omfattet af en overenskomst, hvor du ikke frit kan vælge pensionsselskab, kan du oprette en Lederpension eller flytte din nuværende pension til Lederpension.

Mere om Lederpension

Hvad indeholder pensionsordningen?

Din pensionsordning er typisk sammensat af to dele: 

 • Opsparing, så du har et ekstra økonomisk råderum, når du går på pension.
 • Forsikring, så du er dækket, hvis tingene ikke går som planlagt, og du bliver ramt af ulykke, sygdom eller død.

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum tager din pensionsordning op til overvejelse, for eksempel når du køber hus, får nyt job, får børn, bliver gift eller skilt. Så sikrer du, at din pensionsordning altid passer til dine behov.

Hjælp ved tab af erhvervsevne

Uanset om du er privat eller offentligt ansat, er du godt dækket ved tab af erhvervsevne, hvis du har tegnet PFA Erhvervsevne som en del af din pensionsordning.

PFA Erhvervsevne sikrer, at du kan få økonomisk hjælp, hvis din erhvervsevne på grund af sygdom eller ulykke skulle blive nedsat. I sådanne tilfælde skal du ofte gennem et kommunalt jobafklarings- eller ressourceforløb, hvor du modtager ressourceforløbsydelse fra kommunen. PFA Erhvervsevne er derfor blevet udvidet, så du får en forhøjet udbetaling fra PFA sammen med ressourceforløbsydelsen.

Forebyggende hjælp inden langtidssygemelding

Har du PFA Erhversevne som en del af din pensionsordning, kan du få hjælp fra PFA EarlyCare allerede fra første dag, hvis du får en sygemelding på minimum 14 dage. PFA EarlyCare er en ordning, der har til opgave at dække hullet mellem forbyggelse og langtidssygemelding, så du hurtigere kan komme på benene igen, hvis du bliver syg.

Rammes du for eksempel af stress eller bliver syg, er det vigtigt, at du får hjælp hurtigst muligt. Med PFA EarlyCare får du hjælp til at afdække din helbredsmæssige situation og rådgivning om, hvilke indsatser der kan være med til at hjælpe dig godt i gang igen. Vi hjælper uanset årsagen til din sygemelding, rundt om alt fra kost og motion til søvn, trivsel og mental sundhed.

PFA EarlyCare er gratis, hvis du allerede har PFA Erhversevne som en del af din pensionsordning.

Har du allerede pensionsordning hos Lederne?

På PFA’s hjemmeside kan du med et par hurtige klik med musen danne dig et overblik og løbende følge din pensionsordning. Du kan se, om du sparer nok op, hvor meget dine forsikringer dækker, følge dit afkast og ændre dine investeringsvalg.

Log ind på Mit PFA på PFA.dk

Er du i tvivl, om du har den rigtige sammensætning af pension og forsikring?

Kontakt PFA her

Til dig, der er leder i det private ejerleder

Privatansat

Hent Lederpension til privatansatte og ejerledere
Til dig, der er leder i stat, region eller kommune

Offentligt ansat

Hent Lederpension til offentligt ansatte