Få det bedste ud af din senkarriere

Det er altid en god ide at reflektere over din situation og drømme for arbejdslivet – også når senkarrieren nærmer sig.

Der er ingen fast model for, hvordan den sene del af din karriere skal se ud. Det er op til dig. Nogle ønsker større fleksibilitet andre at søge nye græsgange. Sørger du for at udvikle dig og søge ny læring, kan din senkarriere byde på spændende muligheder.

Det vigtigste er, at det er dig selv, der tager beslutningen om, hvordan din senkarriere skal se ud, så du ikke risikerer, at andre træffer beslutning for dig. Derfor er det også en god ide, at du gør dig overvejelser om de sidste år af dit arbejdsliv i god tid.

Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din senkarriere.

Ældre kvinde i døråbning

Planlæg din senkarriere

Har du gjort dig tanker om, hvordan den sene del af dit arbejdsliv skal se ud? Få gode råd til, hvordan du bedste planlægger din senkarriere.

Mand og kvinde snakker og smiler

Tal om din senkarriere

Det er vigtigt, at du taler med din chef om dine ønsker for din senkarriere. Få gode råd til, hvordan du griber samtalen an.

Mand ved vandet

Skift job sent i din karriere

Det er aldrig for sent at søge nye græsgange, hvis pilen peger i retningen af et nyt job. Få gode råd til et jobskifte sent i karrieren.

Har du brug for sparring om din senkarriere?

Vores erfarne rådgivere står klar til at guide dig videre i din karriere. Har du brug for en dybdegående samtale om din senkarriere, er du velkommen til at booke en karrieresparring.

Lederstof: Inspiration til dig

Pernille Tarup på Dansk Erhvervs kontore

Drop din faste forestilling om alder, og find en ny måde at få både yngre og ældre medarbejdere til at trives

Vi skal tale meget mere om alder på arbejdspladsen, så den kan komme til at betyde noget mindre. Dansk Erhverv har erstattet seniorpolitikken med en livsfasepolitik.
Ilse Møller og Lars Hansen står i Middelfart Sparekasses køkken og drikker kaffe

Ilse (69) og Lars (71) var bekymrede, da de mistede jobbet. Den nye arbejdsplads er ligeglad med alder

Middelfart Sparekasse tøver ikke med at ansætte medarbejdere på over 60 år. Det er nemlig ikke alderen, men fagligheden og virkelysten, der tæller.
Jens Bjerg Sørensen sidder i en stol med solen skinnende i ansigtet

Direktørernes direktør ved om nogen, hvad der gør en god topchef

Den 66-årige erhvervsmand har en lang karriere bag sig, men ingen planer om at stoppe. Han vil forsætte, så længe han har energien til at skabe fornyelse og forandring.