Klausuler

Hvis du er bundet af en klausul, kan det have betydning for dine fremtidige karrieremuligheder. Det kan blandt andet begrænse din mulighed for at vælge, hvilken branche og virksomhed, du ønsker at arbejde i.  

Reglerne for klausuler er komplekse, men vi kender dem og kan rådgive dig. Nedenfor kan du læse om, hvilken betydning en klausul kan have for dig, samt få et overblik over de gamle og nye regler for klausuler gældende fra henholdsvis før og efter 1. januar 2016.

Hænder skriver

Hvilken betydning har en klausul for dig?

 

Foruden at begrænse dine fremtidige karrieremuligheder kan en klausul også betyde, at du ikke må rekruttere medarbejdere eller kolleger til din nye arbejdsplads, hvis du skifter arbejde eller starter selvstændig virksomhed. Ofte vil en overtrædelse af klausulen betyde, at du skal betale en stor erstatning til din tidligere arbejdsgiver.

Klausuler indgået før 2016

 

Har du en klausul i din kontrakt, der er indgået før 2016, så er du bundet af de gamle regler om klausuler. De gamle regler omfatter følgende klausuler:

Klausuler indgået efter 2016

 

I de nye regler gældende fra 1. januar 2016, kan du ikke længere bindes af job- og medarbejderklausuler. Desuden gælder der nye regler for både konkurrence- og kundeklausuler. Bliv klogere på de nye regler for de to klausuler her:

Vi hjælper dig videre

 

Reglerne for klausuler er som nævnt komplekse. Vi står derfor klar til at rådgive dig, både hvis du allerede har en klausul, eller hvis du endnu ikke har underskrevet din kontrakt.

Opdateret: 21.09.2022