De fleste ledere er blevet forsøgt headhuntet det seneste år

Næsten 6 ud af 10 privatansatte ledere har i det seneste år fået en henvendelse fra en anden arbejdsgiver eller rekrutteringsbureau om eventuelt jobskifte. Og lederne oplever, at antallet af henvendelser er klart stigende i forhold til tidligere år. Det viser en undersøgelse i Ledernes medlemspanel. Cheføkonom ser det som udtryk for et arbejdsmarked i fuld galop.

14. februar 2022

Der er særdeles hård kamp om den attraktive arbejdskraft i øjeblikket. Det ved de danske ledere ikke bare, fordi mange af dem selv kæmper hårdt for at rekruttere nok gode folk. Nej, de bliver også mindet om det, når deres egen telefon eller LinkedIn-konto bimler med en henvendelse om, hvorvidt de kunne være interesseret i et nyt job. Næsten 6 ud af 10 af de privatansatte ledere siger, at de i løbet af det seneste år er blevet kontaktet af en anden arbejdsgiver, rekrutteringsbureau eller lignende med henblik på eventuelt at skifte job. Og hele 38 procent er endda blevet kontaktet flere gange. Det viser en ny undersøgelse i Ledernes medlemspanel blandt 1.700 privatansatte ledere med personaleansvar.

Undersøgelsen viser også, at antallet af henvendelser er i klar vækst. 40 procent af dem, som har fået henvendelser, svarer, at de er blevet kontaktet mere end tidligere år, mens kun 5 procent oplever, at de er blevet kontaktet mindre. Og ifølge Niklas Praefke, cheføkonom i Lederne, er der heller ingen tvivl om, at arbejdsmarkedet er i en helt særlig situation i øjeblikket.

- Der har aldrig nogensinde været flere danskere i beskæftigelse end netop nu, og ledigheden er meget lav, hvilket jo på mange måder er positivt. Men ulempen er, at det på mange felter er utrolig vanskeligt at finde kvalificerede folk, og for nylig viste en undersøgelse, at arbejdsgiverne oplever flere forgæves rekrutteringer end på noget tidspunkt siden 2007. Det smitter naturligvis også af på lederne, som jo er absolutte nøglemedarbejdere i virksomhederne, og derfor er de stærkt eftertragtede i øjeblikket, siger Niklas Praefke.

Undersøgelsen viser, at det er udbredt for ledere i alle aldre at blive spurgt, om de kunne være interesseret i at skifte job. Tendensen er dog, at der er større sandsynlighed for at blive kontaktet, jo yngre man er. Blandt lederne i 30’erne er 68 procent blevet kontaktet det seneste år, mens det gælder 43 procent af de ledere, som er fyldt 60 år.

- Jeg er glad for, at undersøgelsen viser, at der også er stor interesse for de erfarne ledere. Og det kan jeg godt forstå, for med deres erfaring er de ofte meget dygtige til at komme ind i en organisation og læse omgivelserne og udfordringerne hurtigt, så de kan løse opgaverne på højt niveau i løbet af meget kort tid. Når de yngre alligevel er mest eftertragtede, skyldes det nok den enkle kendsgerning, at de alt andet lige har flere år tilbage på arbejdsmarkedet og dermed måske også i det kommende job, siger Niklas Praefke.

De konkrete henvendelser til ledere om jobskifte kan være af forskellig karakter, men det mest udbredte er opfordringer til at søge et bestemt job, viser undersøgelsen. Af de seneste henvendelser gjaldt det næsten halvdelen, mens en tredjedel var et direkte jobtilbud og godt en femtedel en løsere henvendelse om interesse i et jobskifte. Og det er typisk et rekrutteringsbureau/headhunter, som står for henvendelsen på vegne af en arbejdsgiver, mens det kun hver femte gang er den konkrete arbejdsgiver selv.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk