Danmark og resten af verden står midt i en række store bæredygtighedskriser. Det drejer sig om alt fra stress, trivsel, manglende ligestilling og diversitet til klima og biodiversitet. Ledere har i dag et ansvar for at bidrage til at løse disse kriser, men samtidig kan kriserne også vendes til store muligheder for både ledere og virksomheder.
Politisk set har Danmark sat sig ambitiøse klimamål, vedtaget en række klimapolitiske aftaler og har forpligtet sig til at levere på FN’s 17 verdensmål. EU har også vedtaget en del lovgivning om bæredygtighed, i høj grad inden for ESG (miljø, socialt og ledelse). Det er nu og i de kommende år, at aftalerne skal implementeres og ud at leve i erhvervslivet og i samfundet.
Det er ledere, der kan implementere nationale og internationale mål til lokal og konkret handling i virksomhederne. Ledere kommer til at stå med både nye prioriteringer og dilemmaer, når de ser ind i en tid, hvor de vil blive vurderet på andre bundlinjer end den økonomiske – det gælder socialt ansvar, miljø og trivsel.
I Lederne mener vi, at disse nye krav kan skabe stor værdi for både virksomheder og samfund, hvis ledere har de bedste forudsætninger for at udøve bæredygtig ledelse.