Kun hver tredje leder går med overvejelser om jobskifte

For andet år i træk er der rekordfå ledere, som går med overvejelser om at skifte job eller er aktivt jobsøgende. Tallet overrasker teamchef i Lederne, der dog vurderer, at en ekstra indsats for at holde på lederne ude på arbejdspladserne godt kan spille ind.

27. august 2021

Sommerferien er overstået og normalt er det også lig med, at mange ledere har brugt ferien på at overveje, hvad næste skridt i arbejdslivet skal være – og så småt er begyndt at sende jobansøgninger afsted eller række ud i netværket.

Sådan er i det imidlertid ikke i år. Det viser en undersøgelse fra Lederne blandt 1.891 ledere med personaleansvar.

I undersøgelsen svarer ni procent af lederne, at de er aktivt jobsøgende, mens 24 procent går med overvejelser om at skifte job. Det betyder samtidig, at to ud af tre ledere ingen planer har om at skifte jobbet ud nu og her.

- Tallet er noget lavere, end hvad vi normalt ser – særligt i betragtning af, at der lige nu er godt gang i jobmarkedet. Men vi ved, at mange arbejdspladser har gjort en ekstra indsats den seneste tid for at holde på deres medarbejdere og ledere, fordi de ikke har råd til at miste gode folk i en tid, hvor det i forvejen er svært at finde kvalificeret arbejdskraft, fortæller Michael Uhrenholt, der er teamchef og ledelsesrådgiver i Lederne.

Sidste år var der et stort fald i andelen af ledere, som gik med tanker om et jobskifte, i forhold til tidligere år. På det tidspunkt spillede coronakrisen en stor rolle, fordi mange, både ledere og medarbejdere, mistede deres jobs.

Når samme tendens så ses igen i år, er det stadig coronakrisen, der spiller ind – men dog på en anden måde, lyder det fra Ledernes teamchef.

- Selvom der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft, så er mange blevet mere påpasselige med, hvad de søger, for coronakrisen har – ligesom andre kriser – givet et større behov for jobsikkerhed. Selvom økonomi er godt i gang, så er fremtiden stadig usikker for mange virksomheder, som har lidt tab under krisen, og her vil man som leder nødigt søge hen i en virksomhed, som måske ikke er der om et halvt år, forklarer Michael Uhrenholt.

Derudover skal en del af forklaringen på den manglende lyst til jobskifte også findes i, at flere simpelthen er mere tilfredse med deres nuværende job, end hvad der tidligere har været.

For fem år siden var det eksempelvis to tredjedele af lederne, som var tilfredse med deres job, men det ved Ledernes seneste undersøgelse var mere end tre ud af fire ledere, der var tilfredse med deres job.

- Når efterspørgslen efter kvalificeret arbejdskraft er stor, gør virksomhederne også mere for at holde på de gode medarbejdere, de har – og det giver helt simpelt en større tilfredshed med jobbet. Derudover så har coronakrisen, som en utilsigtet, men positiv konsekvens, givet mange mere balance i hverdagen. Der er på mange virksomheder blevet åbnet op for hjemmearbejde, fordi vi har set, at det fungerede under coronakrisen, og den mulighed har også bidraget til en større tilfredshed blandt mange af lederne, der oplever deres job som mere fleksibelt, siger Michael Uhrenholt.

Kontaktoplysninger

Diana Bergenser
Diana Bergenser
Presse- og analysekonsulent
Mobil: 2399 4962
E-mail: dib@lho.dk
Michael_Uhrenholt_mini_portræt
Michael Uhrenholt
Teamchef og ledelsesrådgiver
Mobil: 2428 2463
E-mail: muh@lederne.dk