Mit Lederne

Nyheder

Ny undersøgelse sætter fokus på, hvad fremtidens kvindelige ledere vil kæmpe for

05. marts 2018

Hvad vil fremtidens kvindelige ledere kæmpe for? Det er overskriften for en ny fælles undersøgelse fra Lederne og CBS´ BiS Platform for Diversity & Difference.

Undersøgelsen, som er baseret på svar fra 713 nuværende og tidligere CBS-studerende, er foretaget i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag på torsdag den 8. marts og præsenteres ved et stort arrangement på CBS torsdag eftermiddag med deltagelse af blandt andre ligestillingsminister Karen Ellemann, konkurrencekommissær Margrethe Vestager og viceadministrerende direktør hos Lederne Bodil Nordestgaard Ismiris.

Undersøgelsen blandt de nuværende og tidligere studerende har fokus på fem temaer:

  • De unges lederambitioner.
  • Lederjobbet og familielivet.
  • Partner/ægtefælles indtægt.
  • Forældreorlov.
  • Sociale normer og ligestilling.

På baggrund af blandt andet CBS´ og Ledernes fælles undersøgelse vil deltagerne ved arrangementet på torsdag udarbejde et manifest, som overrækkes til ligestillingsminister Karen Ellemann. Det giver et bud på danske kvinders vigtigste mærkesager og de fremmødtes svar på, hvad kvindelige ledere vil kæmpe for i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Svag stigning i andel af kvindelige ledere

Undersøgelsen fra Lederne og CBS er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres blandt andet under Ledernes undersøgelser på torsdag.