Inspiration til trivselsarbejde og håndtering af stress

Her kan du søge inspiration til, hvordan du som leder kan komme i gang med at forebygge og håndtere stress og fremme trivslen hos dine medarbejdere. 

Her på siden kan du downlade en case-samling med fortællinger fra forskellige ledere på forskellige niveauer. De deler ud af deres erfaringer og bedste værktøjer i arbejdet med stress og trivsel.   

Du kan blandt læse om linjelederen Alex, der er blevet en bedre leder af at have stress, HR-udviklingskonsulenten Dianna, der arbejder systematisk og målrettet med trivsel, og ejerlederen Jan, der efter en stresset tid i sin lille virksomhed nu ser fleksibilitet som det bedste middel mod stress.

I case-samlingen møder du:

  • Produktionsvirksomheden Lindab, der har givet hinanden hånden på, hvad en leder skal kunne, og lægger vægt på alles ansvar for at spotte mistrivsel på tværs af hierakier.
  • Entreprenørvirksomheden Adserballe og Knudsen, der coacher deres ledere og efter en revideret stresspolitik og en arbejdsmiljøpris er klar til at give medarbejderne større ansvar for deres egen trivsel.
  • Delta Regnskab, der efter at ejerlederen selv har oplevet udfordringer og pres, nu arbejder målrettet med fleksibilitet som et middel til at forebygge stress.

Hjælp til dig

Guide:

Forebyg stress

Bliv klogere på, hvordan du som leder bidrager til dine medarbejderes fortsatte trivsel og motivation.

Guide:

Spot og håndter stress

Få anvendelige guidelines til, hvordan du opdager og håndterer arbejdsrelateret stress hos dine medarbejdere.

guide:

sygemeldt og tilbage på job

Lederne har udviklet en guide, der klæder dig på til at hjælpe en stressramt medarbejder tilbage på arbejdspladsen.

Har du brug for ledersparring?

Som medlem af Lederne kan du gratis sparre med en af vores erfarne ledelsesrådgivere om de udfordringer og dilemmaer, du oplever i lederjobbet. Samtalen foregår over telefonen og tager altid udgangspunkt i netop din situation som leder.