Ny aftale om arbejdsmiljø er opgør med stive regler

Den nye trepartsaftale om virksomhedernes arbejdsmiljøindsats er et vigtigt bidrag til at styrke ledernes indsats på arbejdsmiljøområdet, mener Lederne, der er en af parterne bag aftalen.

25. april 2022

Trepartsaftalen skaber større klarhed om reglerne på arbejdsmiljøområdet og giver samtidig ledelsen større frihed til at organisere arbejdsmiljøarbejdet. 

- Arbejdspladser er forskellige. Derfor har vi hos Lederne i forhandlingerne stået på, at de nye regler skal give størst mulig frihed til lederne i organisering af arbejdsmiljøarbejdet.

Vi vil væk fra stive regler og systemer. De krav, der stilles i loven, skal give mening på alle typer arbejdspladser, og det skal være nemt for ledere at få overblik over reglerne, siger Lars Andersen, arbejdsmiljøchef hos Lederne.

Han mener, at aftalen giver ledere på landets virksomheder de bedste betingelser for at fastholde og udvikle en bæredygtige omstilling.  

- Jeg synes, at vi har fundet en rigtig fin balance. Enkle og letforståelige regler er en vigtig forudsætning for, at virksomheder kan indfri deres kommercielle potentiale udvikle og forbedre arbejdsmiljøet lokalt på arbejdspladserne, lyder det fra Lars Andersen.

Han tilføjer, at tidligere undersøgelser og initiativer i Lederne viser, at det store flertal af lederne tager arbejdsmiljø meget alvorligt. 

- Arbejdsmiljø er blevet en del af kerneforretningen. Derfor har det været afgørende for os, at vi ikke har stive regler, der kan skade den unikke samarbejds- og tillidskultur på danske arbejdspladser, som er så vigtig for både trivslen og den danske konkurrenceevne, siger Lars Andersen.

Pressekontakt

Morten_Bonde_Pedersen_mini

Pressekonsulent Morten Bonde Pedersen

Mobil: 2948 4086

E-mail: mpe@lho.dk