Musikhus-direktør er Årets Leder

Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus i Aalborg er kåret som Årets Leder. Han kommer i fornemt selskab med blandt andre Nils Smedegaard-Andersen, Bodil Nyboe Andersen og Johan Bülow.

20. november 2018

Lasse Rich Henningsen har siden 2012 været administrerende direktør for Musikkens Hus i Aalborg. I marts 2014 blev det nye koncerthus officielt indviet, og siden er besøgstallet bare steget. Sidste år bød Musikkens Hus velkommen til 362.000 gæster.

Lasse Rich Henningsen er den første leder fra kulturlivet, som modtager prisen som Årets Leder. Han har altid haft en interesse for klassisk musik og har sat sig for at udfordre de konventioner, som er forbundet med klassisk musik. Som leder går han op i synlighed over for gæsterne og særligt over for sine medarbejdere.

Prisoverrækkelsen var en del af konferencen Ledelsens Dag, som Lederne er vært for i dag i København. Under overrækkelsen sagde Ledernes formand, Svend Askær, blandt andet:

"Du har i høj grad dig selv med i dit virke som direktør og leder, hvad enten det handler om personaleledelse eller strategisk udvikling eller de andre udfordringer og opgaver, man skal varetage som boss. Og det, tror jeg, i høj grad er vigtigt, hvis man som leder skal skabe resultater gennem andre."

Lasse Rich Henningsen blev som 35-årig i 2012 ansat som direktør for Musikkens Hus i Aalborg. Siden 2017 har han sideløbende været formand for Nordisk Koncerthusråd, hvor han arbejder for at fremme det kulturelle liv i de nordiske lande.

"Jeg er dybt beæret og taknemmelig over at vinde den her pris. Det betyder så meget for mig, sagde Lasse Rich Henningsen" blandt andet, da han modtog prisen.

MØD LASSE RICH HENNINGSEN I DETTE VIDEOPORTRÆT

BLÅ BOG
Lasse Rich Henningsen, 41 år.

Uddannet cand. merc.(jur) fra AAU (erhvervsjura)  2003

2002: Tour, Coordination & Promotion Manager / Legal Advisor og senere Head of Booking hos T.G. Management ApS i Aalborg. T.G. Management blev grundlagt af direktør John Aagaard i 1985 og har siden da med succes repræsenteret, opdaget eller udviklet internationale artister såsom Aqua, Cartoons, Me & My, YouKnowWho og Cut’n’Move.
2005: Forskellige stillinger i The Music Business Organisation (MBO) A/S, herunder Business & Legal Affairs Manager/Director, Project Manager ESC samt COO.
MBO består af en række selskaber, der opererer inden for forskellige områder af den nordiske musik- og underholdningsbranche.
2012: Adm. direktør i Fonden Musikkens Hus i Nordjylland.

De seneste fem års Årets Leder er:

  • 2017: CEO Niels Buus, GomSpace, der producerer nanosatellitter
  • 2016: Direktør Marianne Benzon Nielsen, Børnecancerfonden
  • 2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
  • 2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
  • 2013: Direktør Niels Duedahl, energi- og teleselskabet SE

Kontaktoplysninger

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Tlf.: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk