Mit Lederne

2018

Fornuftige forenklinger og opstramninger i nyt sanktionsudspil

14. marts 2018

Ledige i kontanthjælpssystemet, som afviser et jobtilbud eller bliver væk fra et aktiveringstilbud, skal hurtigere mærke, at det har konsekvenser for kontanthjælpen. Det er et af forslagene i regeringens udspil til forenklinger og opstramninger i kontanthjælpssystemet, som regeringen har offentliggjort i dag.

- Vores velfærdssystem sikrer, at mennesker, der i en periode ikke kan forsørge sig selv, kan få hjælp. Men det kræver også, at man står til rådighed for et arbejde eller et aktiveringstilbud. Siger man nej til det, er det helt naturligt, at det har økonomiske konsekvenser, siger direktør Henrik Bach Mortensen, Lederne.

 

I den sammenhæng er det vigtigt, at kommunerne kan sanktionere hurtigere end de nuværende regler giver mulighed for, så det står klart for de ledige, hvorfor de er blevet trukket i ydelse, pointerer Henrik Bach Mortensen. Det er også en led i regeringens udspil.

 

- Regeringen foreslår også en betydelig forenkling af antallet af sanktionssatser, som skal reduceres fra 74 såkaldte beregnede dagpengesatser til fire faste dagpengesatser. Det er den rigtige vej at gå. Det kan gøre kommunernes rådighedsadministration meget mere effektiv, og borgerne vil samtidig have lettere ved at gennemskue de økonomiske konsekvenser, siger Henrik Bach Mortensen.

 

Han mener, at hvis regeringens udspil bliver en realitet, vil kommunerne få bedre og mere effektive muligheder for at gribe ind over for blandt andre kontanthjælpsmodtagere, som ikke lever op til de krav, der stilles til dem. 

Kontaktoplysninger

Henrik Bach Mortensen
Direktør, Lederne
Tlf.: 2491 9957
E-mail: hmo@lederne.dk

 

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Tlf.: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk