Lederne sætter ansvar på dagsordenen i Fredericia

Lederne åbner i uge 17 dørene til en helt ny butik på Danmarksgade 15 i Fredericia i de lokaler, hvor blandt andre Blue City tidligere har haft til huse. Butikken åbner mandag den 24. april – og når den lukker igen lørdag den 29. april, har lokalerne på Danmarksgade i en uge været rammen om en række debatter og erfaringsudvekslinger om at tage ansvar. 

03. april 2017

Butiksåbningen sker som led i en ny, stor kampagne, Lederne netop har skudt i gang under overskriften ”Tag Ansvar”. En lang række centrale personer fra det lokale erhvervsliv, Fredericia Byråd, folketings- og regionsrådspolitikere samt en række sydøstjyske organisationer vil i løbet af uge 17 lægge vejen forbi Tag Ansvar-butikken på Danmarksgade og deltage i debatter om alt fra uddannelse over frivillige, mangfoldighed og stress til ledelse. På listen over deltagere fra det politiske liv står blandt andre Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard, folketingsmedlem og tidligere minister Eva Kjer Hansen og kandidat til regionsrådsvaglet Villy Søvndal.

Tag Ansvar-ugen i Fredericia skydes officielt i gang mandag med en debat om, hvordan vi får skabt flere praktikpladser, og hvordan flere unge kan få øjnene op for de faglige uddannelser. Deltagere er borgmester Jacob Bjerregaard (S), formanden for Lederne Svend Askær, direktør Jens Gamauf Madsen fra International Business College, direktør i Carlsberg Frank Fjord, ejer og produktionsdirektør Søren J. Christiansen fra ECM Industries og Henning Aaberg, der er uddannelseschef på Praktikcenter EUC-Lillebælt.

Tirsdag er overskriften frivillighed. Håndboldtræner i Bjerringbro-Silkeborg og tidligere assisterende landstræner Peter Bredsdorff-Larsen vil give ideer til, hvordan man som leder kan motivere såvel frivillige som medarbejdere, og senere er der debat mellem formand for social- og omsorgsudvalget i Fredericia Henning Due Lorentzen (S), formand for Frivilligcenter Fredericia Louis Lindholm, velfærdsdirektør i Fredericia Kommune Annemarie Zacho-Broe og direktør hos Lederne Torkild Justesen.

Onsdag står i mangfoldighedens tegn. Man kan kigge forbi butikken og blandt andre høre regionsleder i High:Five Bedri Istrefi, direktør Henrik Thorsen fra produktionsvirksomheden Energy Cool, chef i Dagrofa Logistik Michael Hellegaard, seniorkonsulent i CABI Ella Petersen samt direktør Vibeke Skytte fra Lederne tale om, hvordan man i sin rekruttering kan være med til at tage et større socialt ansvar og skabe job til mennesker, der er havnet opå kanten af arbejdsmarkedet. Senere onsdag er temaet kvinder i ledelse, når chefkonsulent hos Lederne Marianne Rasmussen søger svar på, hvordan vi får flere kvindelige ledere.

Hvordan kan man blive bedre til at spotte og forebygge stress – og hvordan knækker vi stresskurven? Det er spørgsmål, som tages under behandling ved en debat i butikken torsdag. Bud på svar gives af seniorkonsulent i CABI Dorte Rosendahl Kirkegaard, erhvervspsykolog hos Alectia Mads Bendixen, direktør i konsulenthuset Hartmanns Annemette Ravn og chefkonsulent Signe Tønnesen fra Lederne.

Fredag er omdrejningspunktet i Tag Ansvar-butikken ledelse. Hvad er god ledelse – og hvad vil det sige at tage ansvar som leder? Det diskuterer direktør Vibeke Amstrup fra Amstrup Skilte, konstitueret kommunaldirektør i Kolding Kommune Thomas Boe, HR-chef i Fiberline Composites Kirsten Bøjler Dall samt direktør hos Lederne Vibeke Skytte.

Også lørdag er der masser af aktiviteter i butikken i Fredericia. Blandt andre vil lokale profiler fra den politiske verden give deres bud på, hvor de mener, der bør tages mere ansvar – og hvad de selv vil gøre lokalt, regionalt og nationalt. Deltagere i debatten er kandidat til regionsrådet Villy Søvndal (SF), folketingsmedlem og tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), medlem af Folketinget Susanne Eilersen (DF) og folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S).

Afdelingsformand for Lederne Sydøstjylland Bent Walter Jensen glæder sig til en udbytterig og inspirerende uge i Fredericia.

- Danmark har brug for, at flere tager ansvar, og lederskab handler om at tage ansvar. Jeg håber rigtig meget, at mange ledere og ledelsesinteresserede vil komme forbi og deltage i diskussionerne, så vi kan blive inspirerede til at tage endnu mere ansvar. Vi oplever i øjeblikket en markant vækst i erhvervslivet i Trekantsområdet, og derfor ser jeg blandt andet meget frem til diskussionen om, hvordan vi kan tage ansvar for at sikre, at vi ikke kommer til at mangle arbejdskraft – og ikke mindst hvordan vi kan få skabt flere praktikpladser på de lokale virksomheder, siger Bent Walter Jensen. 


Kontaktoplysninger

Bent Walter Jensen
Afdelingsformand
Telefon 2092 2200
E-mail bent.w.jensen@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Telefon 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk