Hvem skal være den 16. modtager af prisen Årets Leder?

Fem direktører udgør feltet, der i år dyster om Danmarks mest prestigefyldte lederpris, prisen som Årets Leder.

15. oktober 2017

kollage
Afstemningen skydes i gang i dag på Ledernes hjemmeside her, og onsdag den 22. november afsløres det på konferencen Ledelsens Dag, hvem der har fået flest stemmer og dermed bliver den 16. modtager af lederprisen. Årets vinder indtræder i et selskab, som blandt andre tæller Nils Smedegaard-Andersen, Jørgen Vig Knudstorp, Johan Bülow og sidste års vinder, direktør Marianne Benzon Nielsen fra Børnecancerfonden.

 

Kandidater til at blive Årets Leder 2017 er:

Niels Buus, CEO i GomSpace i Aalborg, som er verdens førende producent af nanosatellitter. Forventningen er at skabe flere hundrede nye job de kommende år for at følge med efterspørgslen. 

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen og fra 1. november ny direktør i KMD med ansvar for forretningsudvikling, strategi, teknologi og kunderejsen.

Jacob Holm, CEO i møbelproducenten og designvirksomheden Fritz Hansen. Virksomheden bag designikoner som Svanen og Ægget kom i foråret ud med det bedste regnskab i sin 145-årige historie.

Kåre Schultz, snart forhenværende CEO i Lundbeck og kommende CEO i verdens største producent af kopimedicin, Teva i Israel, hvor han bliver chef for 57.000 medarbejdere.

Marianne Dahl Steensen, direktør i Microsoft Danmark. Hun er en topleder med klare holdninger og blander sig gerne i den offentlige debat om alt fra diversitet til unges digitale kompetencer.

- Ledelse handler i høj grad om at skabe resultater, og alle fem kandidater til at blive Årets Leder 2017 har på hvert sit område leveret bemærkelsesværdige resultater. Jeg synes, der er tale om et af de stærkeste felter i kåringens 16-årige historie, og bredden og tyngden i feltet understreger, at vi har mange exceptionelt dygtige og resultatskabende danske ledere, siger formanden for Lederne og medlem af komiteen, der nominerer kandidaterne, Svend Askær.

Komiteen, der har fundet frem til årets fem kandidater, består ud over Svend Askær af headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor Henrik Holt Larsen, Copenhagen Business School, koncerndirektør for Kunder og HR i ATP Lilian Mogensen, CEO i VISDA – Visuelle Rettigheder i Danmark Torben Gammelgaard, ceremonimester for Kongehuset og selv tidligere prismodtager i 2009 Kim Kristensen og Ledernes pressechef Michael Monty.

Stem på Årets Leder 2017

Fem direktører udgør feltet, der i år dyster om Danmarks mest prestigefyldte lederpris, prisen som Årets Leder. Onsdag den 22. november afsløres det på konferencen Ledelsens Dag, hvem der har fået flest stemmer og dermed bliver den 16. modtager af lederprisen.

Tidligere vindere af prisen som Årets Leder:

 • 2016: Direktør Marianne Benzon Nielsen, Børnecancerfonden

 • 2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt

 • 2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow

 • 2013: Administrerende direktør Niels Duedahl, energi- og teleskabet SE

 • 2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos

 • 2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole

 • 2010: CEO Christian Clausen, Nordea

 • 2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret

 • 2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems

 • 2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk

 • 2006: Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego

 • 2005: Koncernchef Henning Dyremose, TDC

 • 2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss

 • 2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma

Kontaktoplysninger

Svend Askær
Formand, Lederne
Telefon 3283 3283
E-mail: sa@lederne.dk

 

 

 

Michael Monty
Pressechef, Lederne
Telefon 3283 3483
E-mail mmo@lederne.dk