Lederne får to nye søsterorganisationer

samlet logo

En lederkarriere former sig langt fra altid som en opstigning gennem niveauerne. Der er blandt ledere en betydelig jobmobilitet både opad, nedad og på tværs i ledelseshierarkiet – og mange ledere arbejder i perioder af karrieren i funktionærstillinger uden lederansvar eller som selvstændige. Bevægelserne ind og ud af lederkontorerne på et stadig mere dynamisk og fleksibelt arbejdsmarked er den primære årsag til, at Lederne fra årsskiftet lancerer en ny struktur og etablerer to søsterorganisationer til Lederne.

13. januar 2016

Den nye struktur betyder, at de 111.000 medlemmer af Ledernes Hovedorganisation bliver fordelt i tre organisationer med en fælles a-kasse:

  • Lederne, som fortsat er organisation for medlemmer, der har et ledelsesansvar, og for særligt betroede medarbejdere
  • PRO som organisation for funktionærer, der selv forhandler løn og kontrakt, men som ikke har et ledelsesansvar
  • Virksom, der er organisation for selvstændigt erhvervsdrivende.

Den nye struktur betyder, at skifter medlemmet på et tidspunkt lederjobbet ud med et specialistjob eller starter selvstændig virksomhed, skal medlemmet ikke tænke på organisations-tilhørsforhold – heller ikke, når eller hvis medlemmet igen bliver leder.

Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation

De tre organisationer Lederne, PRO og Virksom er samlet under Ledernes Hovedorganisation, der leverer service til de tre medlemsorganisationer.

- Selv om du er leder i dag, kan det være, du bliver ansat som funktionær eller starter som selvstændig i morgen. Og folk, der i dag er selvstændige, kan i morgen have første arbejdsdag i et lederjob. Ledernes nye struktur med tre organisationer gør det muligt nemt at bevæge sig ind og ud af lederjobbet uden at skulle bekymre sig om valg af organisation. Vi har brugt lang tid på at forberede den nye struktur, som vi nu med stor tilfredshed og stolthed er klar til at præsentere for vores medlemmer, og vi ser frem til at kunne tilbyde endnu bedre og endnu mere målrettet service til og rådgivning af ledere, individuelt ansatte funktionærer og selvstændigt erhvervsdrivende fordelt i de tre organisationer, siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation.

Svend Askær understreger, at Lederne, hvor størstedelen af Ledernes Hovedorganisations 111.000 medlemmer er organiseret, fortsat er interesseorganisation for ansatte ledere og betroede medarbejdere med særligt fokus på ledelse og lederrollen.

- Den nye struktur betyder, at skifter medlemmet på et tidspunkt lederjobbet ud med et specialistjob eller starter selvstændig virksomhed, skal medlemmet ikke tænke på organisations-tilhørsforhold – heller ikke, når eller hvis medlemmet igen bliver leder. Fremover bliver man som leder automatisk knyttet til Virksom, hvis man starter som selvstændig, eller tilknyttet PRO, hvis man i en periode arbejder på funktionærvilkår uden ledelsesansvar, forklarer Svend Askær.

Kontaktoplysninger

Svend Askær
Formand for Lederne
Telefon 3283 3283
E-mail sa@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Telefon 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk

Mød PRO og Virksom her

Vil du vide mere?

Se mere om de to nye organisationer:

Virksom.dk

PRO-org.dk