Formanden for Lederne Svend Askær mener, at undersøgelsen understreger betydningen af den lønforhandling, som lederne fører i forbindelse med ansættelsen.
- Lederne skal sørge for at sikre sig de bedst mulige vilkår, både i kroner og øre og i relation til øvrige goder, når de skifter job – og det gælder ved jobskift internt i virksomheden så vel som ved skift til en anden virksomhed eller branche. Det er derfor af vital betydning, at de forbereder sig grundigt og både studerer lønstatistikker og indhenter ekspertbistand, for denne undersøgelse tydeliggør, at når først ansættelseskontrakten er skrevet under, bliver kun et mindretal af lederne efterfølgende indbudt til deciderede årlige lønforhandlinger, siger Svend Askær.
Han er overrasket over, at hver 11. leder må finde svaret på størrelsen af sin lønregulering i postkassen eller indbakken.
- Det er god ledelse at tage en samtale om lønreguleringen – uanset hvor meget eller hvor lidt, virksomheden har at gøre godt med. Den slags beskeder bør som udgangspunkt altid gives ansigt til ansigt, fastslår Svend Askær.
Ledernes undersøgelse viser, at jo højere, lederne er i hierarkiet, desto bedre er adgangen til at argumentere for sin løn ved en årlig forhandling. Mens 67 procent af de administrerende direktører indkaldes til en egentlig forhandling, når lønnen skal reguleres, gælder det kun for 25 procent af lederne uden personaleansvar.
Ledere i den private sektor tjener i gennemsnit 51.541 kroner om måneden. Fra 2012 til 2013 steg ledernes løn gennemsnitligt med 1,7 procent.
Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.