Energidirektør kåret som Årets Leder 2013

Direktøren for energi- og teleselskabet SE i Esbjerg Niels Duedahl blev i dag kåret som Årets Leder 2013. Prisen blev overrakt af formand for Lederne Svend Askær på ledelseskonferencen Ledelsens Dag i København.

14. november 2013

Niels Duedahl er den 12. modtager af Danmarks fornemste lederpris og tager nu plads i et ærefuldt selskab af ledere, der blandt andre tæller Nils Smedegaard-Andersen fra A.P. Møller-Mærsk, Lise Egholm fra Rådmandsgades Skole og Carsten Bjerg fra Grundfos.

Lederskab handler om én ting, nemlig om at forpligte: Forpligte individet og forpligte kollektivet.

Niels Duedahl, Årets Leder 2013

46-årige Niels Duedahl har fået flest stemmer i en afstemning på Ledernes hjemmeside www.lederne.dk. Han er nomineret på grund af sine evner til at generere indtjening og vækst ved at satse stort – senest med købet af tv- og bredbåndsudbyderen Stofa. Ud over at være en dygtig forretningsmand, er Niels Duedahl kendt for at sikre, at lokalområdet, som SE er en del af, forbliver et udviklende og attraktivt sted at bo og arbejde.

I sin tale til Årets Leder fastslog Svend Askær, at Niels Duedahl er drevet af at gøre en forskel.

- Du har gjort det fantastisk og er et strålende eksempel på en topchef, der går foran som inspirator og forbillede, og du er i stand til at få andre med på dine ideer og visioner, sagde Svend Askær.

Niels Duedahl lagde ikke skjul på, at han er ”utroligt stolt” over at tage pladsen i rækken af ledere, der kan kalde sig ”Årets Leder”.

- Lederskab handler om én ting, nemlig om at forpligte: Forpligte individet og forpligte kollektivet. Lykkes det, kan man flytte bjerge og holde sine konkurrenter vågne om natten, sagde Niels Duedahl.

SE blev skabt ved en fusion i 2006 og er et af landets største energiselskaber og udbydere af fibernet samt kabel-tv. Selskabet driver et elnet, der forsyner en kvart million hustande i et område fra Skjern Å i nord til den dansk-tyske grænse i syd, men favner med sine kommercielle produkter kunder i hele Danmark og udlandet.

De øvrige kandidater til prisen som Årets Leder 2013 var direktør for filmfestivalen CPH:DOX Tine Fischer, direktør for medicovirksomheden Coloplast Lars Rasmussen og CEO for Roskilde Festival Henrik Rasmussen.

Modtagere af Årets Leder:

2002: Daværende nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen
2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma
2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss
2005: Daværende koncernchef Henning Dyremose, TDC
2006: Direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego
2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk
2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems
2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret
2010: CEO Christian Clausen, Nordea
2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
2013: Direktør Niels Duedahl, SE