Let momsen og hjælp restauranterne i gang

Restauranter, koncertarrangører, biografer og andre servicevirksomheder er særlig hårdt ramt af krisen. Lad os derfor give dem momsrabat, når de forhåbentligt snart kan åbne igen

07. maj 2020

Af Niklas Praefke, cheføkonom, Lederne. Bragt i Nordjyske 7. maj 2020.

Næste fase af genåbningen er som bekendt lige om hjørnet. Det kunne meget vel blive restauranter og cafeer med udeservering, der får lov at åbne, når næste fase træder i kraft 11. maj.

Vi er helt sikkert mange, der glæder os til den dag, vi igen kan gå ud at spise. For ikke at tale om at gå til koncert eller tage en tur i biografen. Når det sker, bør momsen på en aften med oplevelser sættes ned. På den måde kan vi som samfund hjælpe de virksomheder igen gang igen, der har været ramt hårdest af coronakrisen.


Der er ingen tvivl om, at restauranter, koncertsteder, biografer og andre virksomheder inden for oplevelsesøkonomien er særligt hårdt ramt af coronakrisen, blandt andet fordi de i sagens natur ikke har kunnet producere til lager, mens samfundet var lukket. Deres omsætning er tabt.

Derfor bør staten give en hjælpende hånd ved midlertidigt at nedsætte momsen for de erhverv. Det vil sænke prisen og få os til at købe mere.

På den måde kan staten også bidrage til at hjælpe de virksomheder inden for oplevelsesøkonomien, som har bevist, at de driver en sund forretning og har kunder i butikken.

Niklas Praefke, cheføkonom i Lederne

Den ekstra indtægt, som virksomhederne opnår, kan de bruge til at indhente noget af den fortjeneste, de har tabt under nedlukningen. På den måde kan staten også bidrage til at hjælpe de virksomheder inden for oplevelsesøkonomien, som har bevist, at de driver en sund forretning og har kunder i butikken.

 

Så håber vi, at vi snart igen vil se fyldte sale i Musikkens Hus, og gæster ved alle borde på restauranter i Skagen, Løkken, Sæby og andre steder i Nordjylland, og at biograferne igen snart kan byde inden for i mørket.

 

LÆS OGSÅ: Vi skal kæmpe for de selvstændige

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk