Lederne viser vejen: Indfører mere barsel til far og medmor

Hos Lederne har fædre og medmødre nu ret til at holde 24 ugers barsel med løn – det samme antal uger som mødre. ”Vi viser vejen til et arbejdsmarked med reel ligestilling,” lyder det fra Ledernes administrerende direktør, Bodil Ismiris.

01. april 2022

Far med barn | Lederne

’Walk the talk’ er et velkendt mantra i ledelsesverdenen. Og det er netop, hvad Lederne nu har gjort. Efter at have gået forrest i kampen for mere øremærket barsel til mænd i den nye barselslov, indfører Lederne nu lige vilkår for alle barslende forældre i organisationen – uanset om du er mor, far eller medmor.

Og det er et væsentligt skridt at tage. Barselsloven bestemmer nemlig kun, hvornår man har ret til barselsdagpenge og ikke, om og hvor længe man kan få fuld løn under barsel. Det afhænger udelukkende af ens ansættelsesforhold og eventuelle kontrakt. Og derfor har Lederne nu valgt at give fædre og medmødre ret til at holde 24 ugers barsel med fuld løn – det samme antal uger, som mødre i forvejen har ret til at holde med løn efter fødslen.

”Det er en mærkesag for os, at mænd skal have langt bedre barselsvilkår. Med vores nye interne barselsregler sætter vi nu handling bag ordene,” siger hun og uddyber:

”Det handler både om, at fædre skal have bedre mulighed for at bruge tid sammen med deres barn og familie, men også om, at vi i Danmark skal have banet vejen for, at flere kvinder kan gøre karriere – ikke mindst som ledere,” siger Bodil Ismiris og tilføjer, at Lederne med sine nye barselsregler har vist vejen for reel ligestilling på arbejdsmarkedet.

Også virksomheder som Deloitte og Nykredit har indført eller har planer om at indføre mere barsel med løn til fædre og medmødre.

”Nu skal vi have endnu flere virksomheder til at følge trop,” slutter Bodil Ismiris.

Læs mere om den nye barselsmodel, som Folketinget netop har vedtaget