Lederne med nyt site om klimahandling: "Det er nu, vi skal handle. Og alle skal med på vognen

Den hastigt voksende klimakrise kræver øjeblikkelig handling. Og ikke mindst ledelse. På Ledernes nye site om klimahandling kan du få inspiration og gode råd til at komme i gang med lede klimaeffektivt.

22. august 2022

Kvinde med sideprofil | Lederne

Lederne lancerer i dag et nyt site om klimahandling, der klæder danske ledere på til at lede klimaeffektivt.

Klimaforandringerne løber lige nu hurtigere, end vi gør. Og derfor er der brug for øjeblikkelig handling, hvis vi skal forhindre de værste forudsigelser for vores planet.

Og her spiller lederne en afgørende rolle. Det er dem, der skal udstikke den grønne retning ude i virksomhederne. Dels gennem ord. Men i høj grad også gennem handling.

"Ledere er helt afgørende for, at vi når i mål med de klimamål, vi har sat os i Danmark. Uden en effektiv og målrettet indsats på ledelsesniveau bliver det svært at omstille virksomhederne i det tempo, som er nødvendigt,” forklarer Anders Nolting Magelund, klimapolitisk chefkonsulent hos Lederne.

At lede klimaeffektivt er dog ikke længere blot et valg. Det er i stigende grad også et krav. Både fra kunder, investorer og medarbejdere. Men også i form af den skærpede lovgivning, som virksomhederne i stigende grad bliver mødt med.

"Presset på virksomheder for at reducere deres CO2-aftryk har aldrig været større. Før sommer fik vi i Danmark en CO2-afgift for industrien, og sommerens ekstreme vejr har øget kravet om at handle lige nu og ikke i morgen,” siger Anders Nolting Magelund og tilføjer, at ”det er nu, vi skal handle. Og vi skal have alle med på vognen.”

På Ledernes nye site om klimahandling kan du finde inspiration og konkrete råd til, hvordan du selv kommer i gang med at lede klimaeffektivt. Du kan blandt andet teste din viden om klimaet og CO2-udledning, læse vores skridt-for-skridt-guide til effektiv klimahandling og læse om, hvordan andre ledere har grebet klimaudfordringen an.

Besøg det nye site om klimahandling

God fornøjelse.